Nieuws

42 dagen jeugddetentie voor mislukte overval op Trekpleister

today26 april 2023 76

Achtergrond
share close

Een 16-jarige Lelystedeling heeft 42 dagen jeugddetentie gekregen voor een mislukte overval op een Trekpleister-vestiging in Almere en voor het vernielen van een elektronische enkelband. Als de jongen binnen twee jaar opnieuw met justitie in aanraking komt, moet hij nog eens 108 dagen de cel in.

De overval op de Trekpleister was op 30 april vorig jaar. De jongen ging de winkel binnen, liet een zak aan een medewerker zien en zei dat hij geld wilde. Om zijn eis kracht bij te zetten toonde hij een vuurwapen dat hij in zijn broeksband droeg. Eenmaal bij de kassa aangekomen, werd de jonge overvaller tegen de grond gewerkt door eigenaren van omliggende winkels die hadden gezien dat er een overval werd gepleegd. De politie kon hem daarna eenvoudig oppakken.

De elektronische enkelband vernielde hij in november 2021. De jongen werd ook verdacht van een overval op een vestiging van Albert Heijn, maar is daarvan vrijgesproken.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

TikTok al sinds november verboden op telefoons Almeerse ambtenaren

Het is voor ambtenaren van de gemeente Almere al sinds november vorig jaar verboden om de Chinese app TikTok op hun werktelefoon of computer te hebben. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van Almere op vragen van de SP-fractie. Die wilde van het college weten of de gemeente het rijksbeleid gaat volgen waardoor het gebruik van TikTok door rijksambtenaren wordt verboden. Dit na de waarschuwing van de AIVD op het […]

today26 april 2023 153


0%