Nieuws

Almere City FC na gelijkspel tegen SC Heerenveen nog even in de wachtkamer voor handhaving in Eredivisie

today6 mei 2024 4

Achtergrond
share close

De gedoodverfde degradant Almere City FC is nog niet zeker van een jaar Eredivisie. Door een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen zijn de Almeerders officieel nog niet veilig en moeten tot 5 mei wachten, want dan komen RKC en Excelsior in actie. Verspelen die punten, dan is Almere City FC veilig. Almere City FC leek de winst nog uit handen te geven, maar ‘penaltykiller’ Nordin Bakker verhinderde Thom Haye vanaf 11 meter te scoren in de 88e minuut.

Almere City wist dat het bij winst definitief veilig zou zijn. Bij elk ander resultaat moet het team van vertrekkend trainer Alex Pastoor wachten resultaten later dit weekeinde.

In de eerste helft had geen van beide ploegen echt overwicht en grote kansen waren er dan ook niet. De gasten uit Heerenveen werden kort gehouden door de Almeerders. Zowel Andries Noppert in het doel van SC Heerenveen als Nordin Bakker kregen niet echt veel te doen.

Bij Almere City FC speelde de 20-jarige Stije Resink zijn 100e wedstrijd. Hij is hiermee de jongste speler van de club die deze mijpaal haalt.

Almere City FC was bij vlagen wel de betere ploeg, maar na 30 minuten spelen drongen de bezoekers steeds meer aan en was het alle hens aan dek in de Almeerse verdediging. Dit was echter van korte duur, waardoor beide teams doelpuntloos de kleedkamer opzochten.

Openingstreffer

Almere City FC vertrok goed uit de startblokken in de tweede helft en kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Een inworp belandde uiteindelijk voor de voeten van Peer Koopmeinders. Die bediende de slim vrijlopende Kornelius Hansen op maat. Alleen voor Andries Noppert faalde hij niet en schoof de bal laag in de rechterbenedenhoek: 1-0.

Ook na de treffer bleef Almere City FC brutaal aandringen en gaf de bezoekers weinig ruimte. Er werd voor elke meter gevochten.

Kort daarna leek Almere City FC de voorsprong al weer uit handen te geven, toen Syb van Ottele een corner direct op doel schot. Nordin Bakker tikte de bal echter met een reflex naast.

In de 61e minuut veerde het complete Yanmar-stadion op. Jochem Ritmeester van der Kamp bediende clubtopscorer Thomas Robinet op maat. Van dichtbij redde Noppert echter fabuleus en bleef de 2-0 uit.

Gelijkmaker

Uit een corner, uit het niets, viel de gelijkmaker. De bal kwam gelukkig voor de voeten van Ousama Sahraoui. Hij haalde uit vanaf de zijkant en tussen een woud van benen verdween de bal achter de kansloze Nordin Bakker.

In de 88e minuut haalde Thomas Robinet een SC Heerenveen speler onderuit. Scheidsrechter Vos kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Thomas Haye scoorde echter niet, want ‘penaltykiller’ Nordin Bakker tikte de bal knap uit de rechterbeneden hoek.

Peer Koopmeinders haalde het eind van de wedstrijd niet. Hij veegde een tegenstander van achteren hard onderuit en kreeg direct rood in de 90e minuut.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Waar kun je herdenken op 4 mei in Almere?

Ieder jaar staan we tijdens de herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van oorlog. We zijn dan met zijn allen om 20.00 uur twee minuten stil. Ook in Almere zijn er aankomende zaterdag verschillende herdenkingsplechtigheden waar je bij kunt zijn. De Dolfijn in Almere Haven De officiële dodenherdenking vindt plaats bij het monument De Dolfijn aan de Marktgracht in Haven. De burgemeester geeft, zoals elk jaar, een toespraak. […]

today3 mei 2024 5


0%