uncategorized

today27 juni 2024 2

Achtergrond
share close

Sinds wij 3,5 jaar geleden in deze straat kwamen wonen, voelen we ons nog iedere dag bevoorrecht om hier te mogen wonen. Dit stukje van Almere is heerlijk groen, er wonen gezellige mensen. Niet dat je de deur bij elkaar platloopt, maar dat je altijd even groet of zwaait. Als iemand op vakantie is en per ongeluk de voordeur open laat (is echt gebeurd) dan zien we dat van elkaar. Checken of alles oké is, appen/bellen de bewoner en trekken de deur dicht. Halloween wordt gevierd en gedeeld met schoolklassen, zodat ook kinderen uit minder bevoorrechte delen van het stadsdeel hierheen kunnen komen voor een gezellig avondje.
Jaarlijks met Pasen en burendag doen we een vuilprikronde met elkaar in combinatie met paaseitjes zoeken en in september ook een feestelijk tintje. Ieder jaar met kerst is er een optreden van het Hartenkoor waar de Velden, Laren en Wierden bewoners bij welkom zijn. Compleet met glühwein en warme choco. Daarnaast het ecologische beheer door buurtbewoners van het Kronkelveld.
En wat misschien nog wel het meest waardevol is… De kinderen spelen hier onbezorgd op straat met elkaar. Fietsen, skeeleren, voetballen, zelfgebakken koekjes verkopen voor een goed doel, appels plukken en verkopen… en ja ook belletje lellen af en toe. Gemoedelijk, vriendelijk en rustig… Zo ‘normaal’ dat het heel bijzonder is.

Dit jaar bestaat ons ‘wijkje’ 25 jaar. Dit jaar organiseren we daarom een extra mooie burendag waarbij we ook alle oud-bewoners uitnodigen. Als foto een groepsfoto van de paas schoonmaak… De huizen zelf doen volgens vrienden die bij ons op visite komen aan alsof het Centerparcs huizen zijn.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Stinkende kliko? Gemeente gaat niet extra legen; ‘Doe er een stokje tussen’

Met het warme weer van de afgelopen dagen is de kans dat er maden in je afvalcontainer krioelen weer een stuk groter. Een stokje tussen de container en de klep zetten, is volgens de gemeente een mogelijke oplossing. “Zo wordt de container niet zo broeierig.” Maar waarom worden de kliko’s in de zomer niet wekelijks geleegd, zoals in sommige andere gemeenten? Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere is dat […]

today27 juni 2024 9


0%