Nieuws

Dit zijn de 5 leukste lente activiteiten in Almere

today20 maart 2024 4

Achtergrond
share close

Nu de winter op zijn retour is en de temperaturen weer stijgen, kunnen mensen genieten van het zonnige buitenleven. Almere is bij uitstek geschikt om de lente optimaal te ervaren. Er is van alles te doen in en rondom de stad. We hebben om deze reden de 5 leukste lente activiteiten in Almere op een rijtje gezet.

Lente activiteiten in Almere

Almere staat bekend om de verscheidenheid aan kunst, cultuur en natuur. De stad is omringd door stadsbossen, plassen en andere plekken waar de lente gevierd kan worden. Of je nu een wandeling gaat maken in het Vroege Vogelbos, of van de omgeving geniet langs het Weerwater, er is op een toegankelijke manier van alles te beleven.

Inwoners en bezoekers van de stad hebben in de lente een ruime keuze als het gaat om lente activiteiten in Almere. Lekker struinen op een braderie, of paaseieren zoeken in de natuur, er is voor ieder wat wils. De onderstaande activiteiten zijn het zeker waard om een plekje in je agenda te geven.

1. Picknicken bij het Kersenboertje

Een gezellige picknick voor jong en oud in de kas tussen de bloesems. Er kan geknutseld worden en er staat een springkussen. Het is ook mogelijk om een rondje op een paard te rijden.

Wanneer: Zondag 24 maart, van 11:00 tot 16:00.

Waar: Bij het Kersenboertje (J. Huydecoperweg 24)

Entree: Gratis.

2. Lente braderie

De lentebraderie op het speelveld tussen de Weegbreestraat en Kornoeljestraat (Kruidenwijk) wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Er zullen naar verwachting 50 kraampjes en een aantal foodtrucks staan.

Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024

Waar: Speelveldje Weegbreestraat

Entree: Gratis

3. Lentefeest in het Vroege Vogelbos

De lente wordt volop gevierd in het Vroege Vogelbos. Schapen staan centraal tijdens dit feest. Er wordt een demonstratie schapenhoeden gegeven en er worden verschillende voorstellingen en kinderworkshops gegeven. Voor mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts: neem wel je medicatie mee.

Wanneer: Zondag 7 april 2024

Waar: Het Vroege Vogelbos.

Entree: De toegang tot het terrein is gratis. Sommige activiteiten kosten een kleine bijdrage van maximaal €7,50.

4. Pasen bij de Oostvaarders

Natuurgebied Oostvaarders mag niet ontbreken in dit lijstje met de leukste lente activiteiten in Almere. De paashaas verstopt eieren en er kan genoten worden van lekkernijen, die kunnen worden gekocht bij de aanwezige foodtruck.

Wanneer: 31 maart t/m 1 april 2024

Waar: De Oostvaarders.

Entree: Gratis.

5. Meivakantie op de Kemphaan

Op Stadslandgoed De Kemphaan is tijdens de lente van alles te doen. Vooral in de meivakantie staat het programma vol met leuke activiteiten, zoals een rondleiding in Almere Jungle en lentelessen van Stad & Natuur.

Wanneer: 27 april t/m 5 mei 2024

Waar: Stadslandgoed De Kemphaan.

Entree: Check de activiteiten en bijbehorende prijzen op de website van De Kemphaan.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Grote controle op station levert bijna 100 zwartrijders boete op

Een grote controle op station Almere Centrum heeft maandag 94 bekeuringen voor zwartrijden opgeleverd. De politie, de gemeente Almere, Keolis en NS controleerden met tientallen medewerkers vier en een half uur lang alle passagiers in het station. Volgens een woordvoerder worden deze controles wel vaker gedaan, maar die van maandag was extra groot. De actie die van 16:30 tot 21:00 uur duurde, was mede bedoeld om de veiligheid in en […]

today20 maart 2024 4


0%