uncategorized

today5 juli 2023 1

Achtergrond
share close

Jeetje, waar moet ik beginnen. Onze straat is gewoon de BESTE!
13 jaar wonen we hier alweer. We bouwden ons eigen huis in Almere Poort. Al voordat de bouw startte, zijn wij met elkaar in contact gekomen en hebben wij lief en leed gedeeld rondom de bouw, dit was voor iedereen onbekend terrein. We organiseerden burenavondjes om bij te kletsen over de vorderingen. Om de beurt bij iemand thuis, toen natuurlijk nog niet in Almere Poort.
Toen we er eenmaal woonden, hadden we al een leuk clubje opgebouwd en deze is later met meer mensen uitgebreid. Grappen en grollen, drankjes en BBQ’s op het plein. “wie komt er een wijntje op het pleintje doen” wordt in de zomer regelmatig geopperd in onze “nieuwe buren” app groep. Maar ook bij minder goed weer, worden er burenavondjes georganiseerd. Met een thema, iedereen maakt iets te eten in die stijl en zelfs de wijn, het bier en de playlist wordt erop aangepast.
We bezoeken Summerpark met elkaar, vieren koningsdag met elkaar bij Zuijder, oud en nieuw steeds bij iemand anders thuis. We delen lief en leed. Mijn buurtjes zijn echt vrienden geworden. Met de meiden hebben we al een paar tripjes naar Spanje gemaakt. Sommige mannen gaan met elkaar naar een bierfestival. Spontane borrels op vrijdagavond met een stel uit de buurt. Of de buurman appen of Picnic bij hem aan mag bellen omdat ik was vergeten dat ik helemaal niet thuis ben. of even vragen de hond uit te laten, de plantjes water te geven in de vakantie, heeeeel veel pakketjes voor elkaar aannemen, even een uurtje oppassen op de kinderen, paaseieren verstoppen op het plein, burendag organiseren. Noem het op en we doen het of hebben het voor of met elkaar gedaan.
Het is echt een heerlijke plek. Onze kinderen zijn hier met elkaar opgegroeid. Op het plein voor de deur konden ze altijd heerlijk en veilig met elkaar spelen. Wie buiten was, hield een oogje in het zeil. Of we waren met zijn allen buiten.
Inmiddels zijn ze groot en redden ze zichzelf goed.
Een paar buren zijn verhuisd, maar het contact is gebleven. het blijven onze buurtjes, ook al zijn het meer vrienden dan buurtjes te noemen. Nieuwe buurtjes zijn erbij gekomen en opgenomen in de “gang”.

Wij gaan volgend jaar helaas dit plein verlaten om naar New Brooklyn (Almere Poort) te verhuizen. Maar dat wil niet zeggen dat de wijntjes op het pleintje niet blijven, dat we niet spontaan buurtjes uitnodigen voor een borrel of spontaan deze kant op komen. Gelukkig wonen we straks op de hoek. Zij zitten in ons hart, het zijn echte vrienden!

Hoe leuk zou het zijn om ons laatste buurtfeest, dat wij ook officieel tot de buurt behoren, met deze klapper te eindigen!

Liefs
Fenneke

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

uncategorized

Ik neem altijd een e-reader mee voor mijn ontspanning. Maar ook mijn kinderen dienen als goed vermaak. Ik vind het heerlijk om naar ze te kijken als ze genieten in het water.

today5 juli 2023 1


0%