Nieuws

Zoneiland Almere letterlijk plat voor groot onderhoud

today19 januari 2023 12

Achtergrond
share close

De meer dan 500 zonnecollectoren op Zoneiland Almere zijn losgehaald vanwege groot onderhoud. De panelen liggen plat op de grond en voorlopig levert het zonneveld geen bijdrage aan het warme water in de wijk Noorderplassen-West, meldt Energieleverancier Vattenfall.

Het zonnepark is aangelegd in 2009. De 520 zonnecollectoren verwarmen water en voorzien in ongeveer 10 procent van de warmwaterbehoefte van 2700 huizen. Volgens Vattenfall is het zonnepark normaal goed voor een miljoen douchebeurten per jaar. De komende tijd is de energie helemaal afkomstig van een gasgestookte energiecentrale, laat een woordvoerder weten.

Het onderhoud aan de collectoren moet in de zomer zijn afgerond, meldt Vattenfall.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Vakbond: veel minder bussen door aangekondigde staking

Vakbond FNV roept buschauffeurs op om donderdag en vrijdag het werk neer te leggen. Volgens de vakbond rijden er daarom veel minder bussen in heel Flevoland. Reizigers moeten rekening houden met vertraging of dat hun bus helemaal niet rijdt. De bonden en de werkgevers zijn het niet eens geworden over een nieuwe cao. Dat is voor FNV reden om op te roepen tot de staking. De andere vakbond, CNV, doet […]

today19 januari 2023 13


0%