Nieuws

Winkelcentrum Duinhal omgetoverd tot WK-plein

today30 november 2022 20

Achtergrond
share close

Voetbalsupporters in Almere Poort verzamelden zich dinsdagavond in de Duinhal om samen naar de wedstrijd Nederland – Qatar te kijken. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal is het winkelcentrum omgebouwd tot WK-zaal, en de supporters weten het goed te vinden.

Ondernemers van de Duinhal hebben met elkaar geregeld dat er een tribune is neergezet en een groot scherm hangt. Ook staan er biertaps en is er pizza te krijgen. Tientallen omwonenden kwamen opdagen om samen de wedstrijd te volgen.

De Duinhal is pas in september officieel geopend. Dit is dus voor het eerst dat er een sporttoernooi kan worden bekeken. Maar het smaakt nu al naar meer. “De reacties zijn zeer lovend, en de opkomst is fantastisch”, vertelt Selma van Duinen, ondernemer en één van de initiatiefnemers.

De locatie van het oranjeplein, in het winkelcentrum, levert een bijzonder beeld op, ziet verslaggever Menno Hoeboer: “Hierbinnen zitten mensen op de tribune enthousiast naar het voetbal te kijken, en één meter verderop zit een mevrouw bij de kapper, alsof het hele voetbal niet bestaat”.

Met de winst van 2-0 is Oranje door naar de achtste finales, en ook die zal weer bekeken kunnen worden in de Duinhal.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Weer 14 jaar cel en tbs voor poging doodslag op sierbestrater

Een 33-jarige man is ook in hoger beroep veroordeeld tot 14 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de gewapende overval bij Sierbestrating Jonk in Almere. De bedrijfsleider werd bij een schietpartij op 23 september 2020 geraakt door vijf kogels en overleefde het ternauwernood. Het gerechtshof in Leeuwarden is het eens met de rechtbank in Lelystad, die de man uit Hilversum in 2021 tot dezelfde straf veroordeelde. Het hof noemt het daarbij […]

today30 november 2022 35


0%