Nieuws

Wethouder of burgemeester Almere gebruikte dienstauto voor privé-ritten

today15 februari 2023 202

Achtergrond
share close

Een (oud-)wethouder in Almere of voormalig burgemeester Franc Weerwind heeft de dienstauto ten onrechte gebruikt voor voor privé-ritten. Om wie het precies gaat wil de gemeente nog niet zeggen, maar het misbruik staat in algemene termen omschreven in het Jaarverslag integriteit van het college van B en W.

Naast het gebruik voor privédoeleinden is de auto met chauffeur ook ingezet voor ritten naar niet ambtsgebonden nevenfuncties. Dat is eveneens in strijd met de regels. Het misbruik heeft plaatsgevonden in de jaren 2017 t/m 2021.

De volledige tekst in het jaarverslag luidt:
Geconstateerd [is] dat in de jaren 2017 t/m 2021 door één bestuurder in strijd met het Reglement dienstvervoer gebruik is gemaakt van de dienstauto voor privé-doeleinden en voor niet ambtsgebonden nevenfuncties. Wij hebben dit opgepakt en afgewikkeld.

Wat ‘opgepakt en afgewikkeld’ betekent, wil de gemeente op dit moment niet uitleggen. Onduidelijk is daardoor bijvoorbeeld of de persoon in kwestie de kosten van de privé-ritten heeft moeten terugbetalen.

Het jaarverslag integriteit wordt donderdagavond op de Politieke Markt toegelicht door waarnemend burgemeester Ank Bijleveld. Pas daarna wil ze vragen van de pers beantwoorden, zo laat haar woordvoerder weten.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Rooie Donders-architecte laat werk en werkwijze zien in de Kunstlinie

Architecten moeten gebouwen bedenken die functioneren, maar of ze ook mooi moeten zijn? Nee hoor, het draait om karakter, volgens toparchitect Liesbeth van der Pol. De Kunstlinie omarmde dat idee en nu hangen Van der Pols aquarellen, schetsen die ze normaal gesproken maakt voor een ontwerp, onder de tentoonstellingsnaam ‘Karakter’ in de Kunstlinie. Ook brengt de culturele instelling er een boek over uit, en kun je leren schilderen van Liesbeth van […]

today13 februari 2023 37


0%