Nieuws

‘Wethouder moet niet op eigen houtje gesprekken voeren over Kasteel Almere’

today3 februari 2023 40

Achtergrond
share close

Meerdere gemeenteraadsfracties in Almere hebben forse kritiek op wethouder Julius Lindenbergh. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Lindenbergh blijkt in z’n eentje gesprekken te hebben gevoerd met projectontwikkelaars over woningbouw op de locatie van het kasteel langs de A6.

Wethouder Lindenbergh gaf in het debat aan dat hij op 14 oktober heeft gesproken met verschillende projectontwikkelaars. En dat hij zich graag laat verrassen door hun plannen, ook al komt daarin te staan dat er 850 woningen kunnen worden gebouwd. Op dit moment is dat in strijd met het huidige bestemmingsplan voor het gebied rond het nooit afgebouwde kasteel.

Zo’n belangrijke toezegging ‘op eigen houtje’ zonder de gemeenteraad te informeren, daar stoorden meerdere partijen zich aan. Ook fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV is niet te spreken over de gang van zaken. “We hebben als gemeenteraad in het verleden allerlei kaders afgesproken waarin staat dat het een natuurgebied moet blijven, waar maximaal honderd woningen kunnen worden gebouwd.” Van Dijk had liever gezien dat de wethouder eerst had gevraagd aan de gemeenteraad of die wil vasthouden aan het natuurgebied en 850 woningen wel een goed idee vindt.

Wethouder Julius Lindenbergh wilde na afloop van het debat niet voor de camera van Omroep Flevoland reageren. Wel zei hij tegen de gemeenteraad snel een vervolggesprek aan te willen gaan met de projectontwikkelaars. Woningstichting GoedeStede liet vorige maand weten graag sociale huurwoningen te willen bouwen bij het kasteel.

En volgende week wordt er in de Almeerse raad verder gepraat over de toekomst van het kasteel.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Bekijk hier de weekendagenda van Almere

Een middagje naar een tentoonstelling of liever een avondje jammen in de Meester. Paul Albers van VVV Almere heeft ook voor dit weekend weer de leukste uitjes op een rij gezet. 1. De Meesterlijke Jam Wanneer: Vrijdag 3 februari Waar: De Meester Entree: €2,50 De Meester organiseert voor de derde keer weer een jamsessie. Iedereen kan meedoen en een plek nemen op het podium. Liever niet in de spotlights staan? Dan ben je […]

today3 februari 2023 43


0%