Nieuws

VVD’er Holter verlaat de raad, oud-wethouder Van Garderen overweegt terugkeer

today1 februari 2023 114

Achtergrond
share close

Fractievoorzitter Colette Holter van de VVD in Almere gaat de gemeenteraad verlaten. Dat meldt de partij. Holter kan haar taak als voorzitter niet langer combineren met haar baan en gezin. Raadslid Koen Bokhorst volgt haar op als fractievoorzitter van de grootste partij van Almere.

De eerst aangewezene voor de plek die vrijkomt in de gemeenteraad is oud-wethouder Hilde van Garderen. Zij heeft de optie om terug te keren in de gemeenteraad nog in beraad, zo laat ze aan Omroep Flevoland weten.

Van Garderen is de afgelopen verkiezingen met voorkeursstemmen gekozen en dus wil Van Garderen geen ‘lichtzinng besluit’ over een eventuele terugkeer nemen.

Twee jaar fractieleider
De afzwaaiende Holter zit sinds maart 2018 in de gemeenteraad. Zij is sinds twee jaar de fractievoorzitter van de partij. De winst bij de afgelopen verkiezingen ziet Holter als één van haar hoogtepunten.

Toen kregen de liberalen de meeste zetels toegewezen in de Almeerse gemeenteraad, zes van de 45. “Ook de uitdaging om een coalitie te maken met zeven partijen is gelukt en daar ben ik trots op”, laat Holter weten.

‘Verder op ingeslagen weg’
De huidige fractievoorzitter zegt blij te zijn met haar opvolger. Bokhorst is volgens haar in staat om leiding te geven aan de raadsfractie. Daarom denkt Holter de partij met een gerust hart achter zich te kunnen laten. “Er is een coalitieakkoord, het college krijgt binnenkort een nieuwe aanvoerder en mijn eigen VVD-team draait op volle toeren. Alles staat om zichtbare resultaten te realiseren voor Almere.”

Bokhorst laten weten veel van Holter te hebben geleerd. Hij wil op de ingeslagen weg verder gaan.

Holter blijft in de gemeenteraad zitten totdat een opvolger voor Koen Bokhorst is gevonden. Het is nog niet duidelijk tot wanneer de afzwaaiend fractievoorzitter aanblijft.

Written by: arno

Rate it


0%