Nieuws

VVD Almere wil opnieuw cameratoezicht in Haven na inbraak

today28 maart 2023 22

Achtergrond
share close

VVD Almere wil dat de gemeente opnieuw cameratoezicht instelt bij het centrum in Almere Haven. Aanleiding is een inbraak op een tabakszaak vorige week.

In het winkelgebied hingen sinds vorig jaar camera’s naar aanleiding van een aantal incidenten. Twee weken geleden maakte de gemeente bekend dat die niet meer nodig waren. Vrijwel meteen daarna sloegen dieven toe. Wethouder Maaike Veeningen liet weten dat de inbraak geen aanleiding was om het cameratoezicht te laten terugkomen. De VVD fractie is het daar niet mee eens. “Wij willen dat het cameratoezicht hervat wordt”, vertelt Lesley van Hilten van VVD Almere. “Wij zijn van mening dat het juist een hele effectieve maatregel is gezien ook de beperkte capaciteit van de politie. Daarom hebben wij een motie ingediend.”

Volgens Van Hilten was het cameratoezicht erg effectief en moet onderzocht worden of het permanent kan worden ingezet. “Uit de cijfers blijkt ook dat er helemaal geen incidenten waren toen de camera’s er hingen. Als er toezicht is, is het ook makkelijker om dieven op te sporen.”

De motie wordt donderdag besproken door de gemeenteraad.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Eerste blikje met statiegeld ingeleverd in Almeerse supermarkt

Met het inleveren van een leeg blikje is maandagochtend de symbolische aftrap gegeven voor de invoering van statiegeld op blikjes per 1 april. Dat gebeurde bij een PLUS-supermarkt in Almere Duin. Het invoeren van het statiegeld moet voorkomen dat blikjes als zwerfafval in de natuur terechtkomen. Ook moet de maatregel helpen om blik beter te kunnen recyclen. Het was eigenlijk de bedoeling dat er al per 1 januari statiegeld op […]

today28 maart 2023 55


0%