Nieuws

Vuurwapengevaarlijke Belg in Almere opgepakt

today3 april 2023 36

Achtergrond
share close

Een 55-jarige voortvluchtige Belg die nog een celstraf van acht jaar moet uitzitten is vrijdagmiddag aangehouden in Almere. De rechtbank in België veroordeelde hem bij verstek voor poging tot moord. Hij heeft in april 2020 zijn stiefdochter en partner met een hamer op het hoofd geslagen.

De man bleek lange tijd spoorloos totdat de Belgische politie een vermoeden kreeg dat hij zich in Almere zou bevinden. De politie in Nederland werd gevraagd om de man op te sporen.

De Belg staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Een speciale eenheid van de politie heeft hem op straat aangehouden. Het is niet bekend gemaakt waar dit precies was. Hij is voorgeleid aan de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam. Die zal beslissen of de man wordt overgeleverd aan België.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Boeiende topper tussen Almere City en Heracles blijft zonder winnaar

Almere City FC heeft opnieuw laten zien waarom het dit seizoen zo hoog op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie staat. Tegen de nummer twee Heracles werd het een boeiend schouwspel waarin de punten werden gedeeld: 1-1. In het goed gevulde Erve Asito stadion speelde City vanaf de eerste minuut een prima wedstrijd en vond regelmatig goed combinerend de weg naar voren. Heracles daarentegen kwam niet verder dan de […]

today3 april 2023 35


0%