Nieuws

Voedselbank Almere moet zelf groenten en fruit kopen

today2 maart 2023 40

Achtergrond
share close

De Voedselbank Almere moet zelf groenten en fruit inkopen omdat er te weinig binnenkomt van de supermarkten. Dat komt doordat de prijzen van verse producten fors zijn gestegen. Het gevolg is dat de voedselbank zelf inkopen moet doen en dat gaat ten koste van het budget.

De supermarkten leveren normaal gesproken een grote hoeveelheid sperziebonen, paprika’s en appels die bijna over de datum zijn. Vanwege de prijsstijging van groenten en fruit kopen de supermarkten nu minder in. Ook wordt geprobeerd verspilling tegen te gaan. Daarom gaat er minder groenten en fruit naar de voedselbank dan voorheen. Bovendien neemt het aantal gezinnen toe dat een beroep doet op de Voedselbank Almere.

Richard Bleije van Voedselbank Almere merkt zelf dat de prijzen behoorlijk aan het stijgen zijn: “Een komkommertje kost nu 1,49 en nog geen vijf zes weken geleden 69 cent of zo.”

Niet houdbaar maar vers
De voedselbank krijgt meestal houdbare producten binnen, maar Richard Bleije vindt het belangrijk dat klanten ook verse producten krijgen: “Kijk een pak rijst, dat is het probleem niet. En een pak macaroni dat heb ik ook voor ze. Maar gewoon verse producten dat vind ik belangrijk.”

Hoe komt de voedselbank aan geld?
Bleije moest één keer per week verse producten bijkopen, maar nu moet hij al twee keer per week inkopen doen. Tot nu toe levert dat nog geen probleem op dankzij donaties die hij van sponsoren krijgt. Blije weet niet hoe lang hij deze extra uitgaven kan volhouden.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Foutje: verkeerde postcode op nieuwe straatnaamborden Oosterwold

De gemeente Almere is de mist in gegaan bij het plaatsen van tientallen straatnaamborden in de wijk Oosterwold. Er staan verkeerde cijfers op, waardoor er nu stickers overheen geplakt moeten worden om de fout te herstellen. Op Almeerse straatnaamborden staan rechtsonder de laatste twee cijfers van het postcodegebied afgedrukt. Oosterwold ligt vrijwel geheel in het gebied 1349, wat zou betekenen dat op de borden het getal 49 zou moeten staan. […]

today1 maart 2023 62


0%