Nieuws

Verwaarloosde fokhond gedumpt en opgevangen in asiel

today19 januari 2023 58

Achtergrond
share close

De hond die vorige week in Almere Poort werd gevonden is waarschijnlijk gebruikt als fokhond. Dat zijn honden die gebruikt worden om zoveel mogelijk puppy’s te krijgen om daarmee als fokker geld te verdienen. Vaak worden deze honden slecht verzorgd. Het bulldog teefje zit inmiddels in het dierenasiel. De politie doet nog onderzoek naar de hond.

Uitgelubberde tepels, erg mager en hier en daar wat kale plekken. Volgens dierenverzorger Susan Koppies heeft de hond geen leuk leven gehad maar maakt ze het goed. “Ze eet goed en het is een hele lieve, vrolijke en leuke hond.” De bulldog is erg aanhankelijk en is volgens Koppies niet veel buiten geweest. Het jonge beestje blijft het liefst binnen of buiten dichtbij de verzorger staan.

Gevonden met een doorgekauwd lijntje
De hond, die de naam Hailey heeft gekregen, werd vorige week dinsdag aan de Siliciumstraat in Almere Poort gevonden. “Ze is bij ons binnengebracht met een doorgekauwd lijntje. Ze zal vast ergens aan vastgezeten hebben en heeft vervolgens zichzelf losgekauwd. Ze is loslopend door de buurt gevonden”, vertelt Koppies die zegt dat de dierenambulance haar heeft opgehaald en naar het asiel heeft gebracht.

In het asiel zal Hailey nog wel even blijven. “We hebben een bewaarplicht van twee weken. Dan kan de eigenaar nog eventueel komen. Als dat niet gebeurt wordt ze geënt en nagekeken door de dierenarts. Daarna kunnen we opzoek naar een fijne nieuwe baas.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Met 126 op de teller gepakt op Stedendreef

De politie heeft dinsdag tientallen hardrijders betrapt bij verkeerscontroles in Almere. Bij een controle bij de Stedendreef werden 27 bekeuringen uitgedeeld. Naast snelheidsovertredingen ging het om rijden zonder rijbewijs en rijden zonder helm. Het bontst maakte een automobilist het die 126 kilometer per uur reed over de Stedendreef, waar 50 de maximumsnelheid is. De agenten hebben het rijbewijs van de man afgepakt en hij kan rekenen op een fikse boete. […]

today19 januari 2023 30


0%