Nieuws

Veel brandkranen in Oosterwold zijn voor de brandweer niet te bereiken

today10 januari 2023 40

Achtergrond
share close

Maar liefst 46 brandkranen in de experimentele Almeerse wijk Oosterwold zijn onbereikbaar voor de brandweer. De gemeente gaat deze kranen weer bereikbaar maken en waar dat nodig is ook herstellen.

Voorwaarde is wel dat de kranen vanaf nu bereikbaar blijven. “Mocht bij een latere schouw blijken dat de brandkraan wederom niet toegankelijk is, dan worden de herstelkosten doorbelast aan de grondeigenaar of kavelbeheerder”, schrijft de gemeente.

Brandkranen zijn wateraftappunten voor de brandweer. Brandweerauto’s hebben voor het blussen van branden zo’n 1500 liter water aan boord. Als dit water opraakt, kan de brandweer via een brandkraan extra water van het waterleidingnet gebruiken. Om dit mogelijk te maken, moeten de brandkranen dus wel bereikbaar zijn.

Bewoners van Oosterwold hebben hun grond relatief goedkoop verkregen, maar ze moesten wel zelf bijvoorbeeld de wegen aanleggen en in het eerste deel ook de brandkranen. Inmiddels duikt de vraag op of de bewoners van de wijk wel verplicht zijn om de kosten van de aanleg van dit soort voorzieningen te dragen. De gemeente moet bijvoorbeeld alsnog opdraaien voor de kosten van de aanleg van het riool.

Almere onderzoekt nu of die zorgplicht van brandkranen en andere voorzieningen toch niet bij de gemeente zelf ligt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Raad brengt werkbezoek aan Oostvaarderskliniek

De Almeerse gemeenteraad brengt volgende week donderdag een werkbezoek aan de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten. Een eerder bezoek dat gepland stond op 13 oktober ging niet door, omdat de kliniek de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest vanwege ‘interne integriteitsvraagstukken’. Tijdens het werkbezoek de raadsleden een rondleiding door de kliniek. Ook wordt er door de Oostvaarderskliniek een toelichting gegeven op ‘de huidige ontwikkelingen’. Alleen raadsleden zijn welkom. De […]

today10 januari 2023 103


0%