Nieuws

Tr2One: race tegen de klok onder perfecte omstandigheden

today11 april 2023 97

Achtergrond
share close

Bodi del Grosso en Magda Nieuwoudt hebben afgelopen weekend de Tri2One tijdtrit op hun naam geschreven. Del Grosso werkte de 42 kilometer af in 54:08, wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van 46 kilometer per uur. Nieuwoudt haalde 42 kilometer per uur en klokte een tijd van 1:010:47.

In totaal verschenen er 200 tijdrijders aan de start in Almere, waar de omstandigheden nagenoeg perfect waren een goede tijdrit. De temperatuur was uitstekend en de wind was, hoe uniek ook voor Almere, verwaarloosbaar.

Deelnemers konden kiezen uit 42 kilometer, 28 kilometer, 14 kilometer, de Team Time Trial (28 kilometer in teams van vier atleten) of de kinderrace. De organisatie kon tevreden terugkijken op een geslaagd evenement: ,,Het was geweldig om te zien dat we zoveel tijdrijders enthousiast hebben gemaakt om bij ons te starten. De reacties na afloop, direct na de finish, waren net zo geweldig.”

Geen verslapping

Del Grosso werkte zijn 42 kilometer af in 54:08, wat neerkomt op ruim 46 kilometer per uur gemiddeld. Er was geen enkel moment van verslapping op de Almeerse dijken en daarmee kon Del Grosso zijn overwinning veiligstellen.

Jari Verstraeten kwam overigens nog dichtbij de zege, maar gaf uiteindelijk 25 seconden toe op de winnaar en finishte dus als tweede in een tijd van 54:33 minuut.

Ook bij de vrouwen ging het hard: 40.79 kilometer per uur gemiddeld om precies te zijn. Magda Nieuwoudt finishte haar 42 kilometer in een tijd van 1:01:47 uur en was vandaag oppermachtig.

Emma Boertjes was eveneens sterk en werd tweede in een tijd van 1:03:04: hoe hard ze ook reed, ze bleef dus wel op gepaste afstand van de winnares. Marieke Brouwers legde uiteindelijk op indrukwekkende wijze beslag op de bronzen plak en werd derde in een tijd van 1:03:59.

Start2Finish

De organisatie van de Tri2One tijdrit was in handen de Almeerse stichting Start2Finish. De leden van Start2Finish zijn al sinds 2008 betrokken bij de organisatie van diverse wedstrijden, waaronder het Almeers Triathlon Circuit, de A-ski Run, de Tijdrit Almere, DUIN Triathlon & Duathlon, de WTC Trappenloop, de 30 van Almere en de Halloween Run.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Overval op snackbar in Kruidenwijk, dader vlucht op scooter

Een jonge man heeft donderdagavond een overval gepleegd op snackbar Teddy Snack aan de Basilicumweg in de Almeerse Kruidenwijk. Dat meldt de politie. De man bedreigde het aanwezige personeel met een mes. Hij nam ook wat mee, maar het is nog niet duidelijk wat. De overval werd rond 21.00 uur vlak na sluitingstijd gepleegd. Vervolgens stapte de dader op een scooter. Hij vluchtte in de richting van het Saffraanplein. De politie stuurde via Burgernet een signalement uit. De dader is […]

today7 april 2023 64


0%