Nieuws

Tentoonstelling Anne Frank ‘Laat me mezelf zijn’ in Almere

today9 maart 2023 136

Achtergrond
share close

Al jaren reist hij de hele wereld over: de tentoonstelling van de Anne Frank Stichting ‘Laat me mezelf zijn’ – het levensverhaal van Anne Frank. Vanaf 5 april is hij te zien in Almere, in de Burgerzaal van het stadhuis.

‘Laat me mezelf zijn, dan ben ik tevreden’ schreef Anne Frank op 11 april 1944 in haar dagboek. Ze zat op dat moment al bijna twee jaar samen met haar zus en ouders ondergedoken in het Achterhuis in Amsterdam om aan de vervolging van de nazi’s te ontkomen. Anne wilde, ondanks de gevaren en beperkingen die de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht, net als elke puber dromen, idealen en verwachtingen hebben zonder dat die werden verwoest door de gruwelijke werkelijkheid.

Grote foto’s, teksten en een aantal objecten tonen Annes vroege jeugd in Frankfurt, de emigratie naar Amsterdam en de onderduiktijd. Dit alles tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Behalve de geschiedenis komt ook de tijd van nu aan bod. De expositie wil jongeren bewust laten nadenken over vooroordelen, anti-semitisme, uitsluiting en discriminatie. Scholieren kunnen zelf gids worden en hun medescholieren na een korte training een rondleiding geven. In Almere wordt de eerste training gegeven aan leerlingen van obs Het Avontuur. Zij zullen tijdens de opening op 5 april, van 16 tot 17 uur, de rondleiding verzorgen. De opening is voor iedereen toegankelijk. De expositie is geschikt voor alle leeftijden en loopt tot en met 26 april. Alleen tijdens bruiloften is de Burgerzaal dicht.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

OM: Almeerder die persoonlijke gegevens verkocht, stal ook cryptomunten

Een man uit Almere die wereldwijd zou hebben gehandeld in de persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen mensen, heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) ook honderdduizenden euro’s buitgemaakt met het stelen van cryptomunten. Dat bleek dinsdag tijdens een voorbereidende zitting in de strafzaak tegen de 25-jarige Erkan S. bij de rechtbank in Amsterdam. S. werd eind november vorig jaar gearresteerd, nadat rechercheurs in Oostenrijk in 2020 hadden ontdekt dat op een […]

today8 maart 2023 35


0%