Nieuws

Te weinig afvalbakken in Poort: “Ratten slepen met huisvuil door de wijk”

today27 maart 2023 192

Achtergrond
share close

Babette Brouwer woont bijna een jaar in haar nieuwbouwhuis in Almere Poort. Voor haar deur wordt nog druk gewerkt door stratenmakers. Maar er is iets anders dat opvalt bij haar op de stoep: de flinke berg afvalzakken die naast de ondergrondse vuilcontainers ligt. Er is volgens bewoners van de nieuwbouwwijk veel te weinig capaciteit waardoor structureel huisvuil naast de containers gezet wordt met alle gevolgen van dien.

“Ik zie echt – zulke – ratten lopen”, vertelt Brouwer terwijl ze haar handen uit elkaar houdt met een centimeter of 25 ertussen. Ze is er helemaal klaar mee dat ze eigenlijk altijd op een afvalberg kijkt vanuit haar keukenraam. In het nieuwbouwproject ‘New Brooklyn’ langs het spoor in Poort worden steeds meer woningen opgeleverd en komt er steeds meer afval. “Bewoners moeten hier hun huisvuil kwijt in ondergrondse containers, maar er komen er niet meer bij en er is nu al te weinig plek”, vervolgt Brouwer. “Als de container vol is wordt het er naast gezet en dan komt er natuurlijk ook weer grofvuil bij zoals matrassen. Zeker hier is veel afvalcapaciteit nodig omdat er veel mensen wonen met jonge kinderen en er ook nog eens extra rommel is bij mensen die net hun huis betrekken.”

Klagen heeft volgens Brouwer geen zin. Er verandert niets. Wel is ze te spreken over de mannen die keer op keer het afval komen opruimen, want dat wordt vaak gedaan, bevestigt ze. “Maar het lost natuurlijk niet het probleem op. Er moet gewoon structureel capaciteit bij. Bovendien zou de gemeente bijvoorbeeld tijdelijk grofvuilcontainers kunnen neerzetten bij een nieuwbouwproject. Ik denk echt dat dat zou helpen”, besluit Brouwer.

De gemeente Almere heeft nog niet gereageerd.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Cameratoezicht Haven komt voorlopig niet terug

Het cameratoezicht in Almere Haven komt voorlopig niet terug. Dat heeft wethouder Maaike Veeningen laten weten aan de gemeenteraad. De fractie van AP/OPA stelde daar vragen over omdat inbrekers hebben toegeslagen bij een tabakswinkel kort nadat de gemeente had gemeld dat het tijdelijke toezicht deels werd opgeheven. De gemeente betreurt het dat de winkel is opengebroken, zegt Veeningen. “Dat vinden wij ook ontzettend vervelend. Onze burgemeester is vanmiddag ook langs geweest […]

today24 maart 2023 68


0%