Nieuws

SPORT Almere City FC vecht zich knap terug na dramatische start tegen ADO Den Haag: 2-3

today17 april 2023 109

Achtergrond
share close

Saai is het einde van de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen wat Almere City FC betreft allerminst te noemen. Door een 2-3 overwinning bij ADO Den Haag is koploper PEC Zwolle, ondanks een voorsprong van dertien punten, nog steeds niet zeker van promotie naar de eredivisie.

Almere City FC, derde op de ranglijst, was deze speelronde de grote spelbreker voor de Zwollenaren. PEC Zwolle won afgelopen vrijdag in eigen huis met 2-0 van Telstar en hoopte tevergeefs op een misstap van City in Den Haag.

Het team van Alex Pastoor ontvangt vrijdag de koploper. PEC Zwolle is bij winst of een gelijkspel gepromoveerd. Wint Almere City FC, dan zullen de Zwollenaren het promotiefeestje opnieuw een week moeten uitstellen.

Slechte start

ADO Den Haag, dat aansluiting zoekt naar een plek op de ranglijst die recht geeft op het spelen van nacompetitie, startte fel. In het eerste kwartier zette ADO druk en daar wist Almere City FC compleet geen raad mee.

In de zevende minuut was het al raak in het Haagse Bingoal Stadion. ADO zette Almere City FC vast bij een uittrap en veroverde de bal vrij simpel na nonchalant uitverdedigen van Stije Resink. Thomas Verheijdt had maar een paar meter vrije ruimte nodig om de voorzet van Xander Severina op mooie wijze achter doelman Nordin Bakker te werken: 0-1.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. Mario Bilate won eenvoudig een kopduel bij een corner. Titouan Thomas kon vervolgens nagenoeg ongehinderd de bal verlengen en passeerde Bakker daarmee voor de tweede keer in korte tijd.

Herstel

Na het eerste kwartier, waarin zich een afgang in Den Haag voor City leek af te tekenen, krabbelde het team van Alex Pastoor langzaam maar zeker op en combineerde richting het doel van ADO.

Het duurde echter tot de vijfendertigste minuut voordat City de eerste echte kans kreeg, maar toen was het wel gelijk raak. Op snelheid  was Kornelius Hansen zijn bewakers te snel af en schoot de aansluitingstreffer knap in: 2-1.

Gelijkmaker

In de tweede helft maakte Almere City FC direct in de eerste minuut korte metten met de slechte start van de eerste helft. Een knappe steekbal werd door Kornelius Hanssen knap voorgezet, waarna Hamdi Akujobi de trekker over haalde: 2-2.

Na deze gelijkmaker bleef Almere City FC het spel bepalen en speelde de bal soepel een eenvoudig rond en kwam in de vijfenzestigste minuut verdiend aan de leiding na een fraaie combinatie over meerdere schijven. Uiteindelijk bediende Kornelius Hansen Lance Duijvestijn op maat en met een mooi lage schuiver in het linkerzijnet tekende hij voor de 2-3.

Met nog precies vijftien minuten op de klok wisselde Dick Advocaat maar liefst vier spelers tegelijk. Even leek dit het befaamde Haagse kwartiertje op gang te helpen, maar nu wist Almere de druk wel te weerstaan en nam drie welverdiende punten mee de bus in naar Almere.

Promotie

Vrijdag wordt een interessante voetbalavond in Almere als PEC Zwolle op bezoek komt. Bij winst of een gelijkspel promoveren de bezoekers naar de eredivisie. In eigen huis wonnen de Zwollenaren nipt van Almere City FC met 3-2.

City speelde toen een goede wedstrijd en kwam, ondanks een domme en totaal onnodige rode kaart van Jorrit Smeets, op een 1-2 voorsprong, maar moest in de slotfase uiteindelijk het hoofd buigen. PEC Zwolle behaalde door die overwinning de tweede periodetitel.

(Foto: Ron Baltus / Sportshots Pro / Almere City FC)

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Flexflitser wordt verplaatst naar Almere

De zogenoemde ‘flexflitsers’ in Flevoland gaan vrijdag naar een nieuwe plek. De mobiele flitspaal wordt van de Dronterweg in Dronten verplaatst naar de Oostvaardersdijk in Almere. De camera’s moeten ervoor zorgen dat weggebruikers minder snel rijden. De mobiele camera’s werden begin dit jaar geplaatst op meerdere plekken in het land, waaronder in Flevoland. De flexflitser bestaat uit een accu met daarop een paal en een camera. Provincie, gemeenten, OM en politie […]

today17 april 2023 289


0%