Nieuws

Speciaal politieteam wil inzicht krijgen in aanslagen op woningen

today24 april 2023 77

Achtergrond
share close

Een nieuw, speciaal team van de politie moet inzicht gaan geven in aanslagen op woningen. Zulke incidenten nemen toe door de georganiseerde (drugs)criminaliteit. Zo waren de afgelopen maanden negen aanslagen op huizen in Almere. Daarom gaan de teamleden de incidenten analyseren. Dat moet helpen in de bestrijding van deze criminaliteit.

Volgens politiewoordvoerder Robbert Salome worden de teamleden momenteel geworven. Zij gaan de aanslagen met illegale vuurwapens en explosieven onderzoeken. Dat doen ze door trends, analyses en daders naast elkaar te leggen. Eén trend is duidelijk, zegt Salome: handgranaten zijn sinds een paar jaar verruild voor explosieven. “Nu zien we bompakketjes, cobra’s en pakketten met flitspoeder.”

De politie vermoedt dat de meeste incidenten te maken hebben met de handel in cocaïne, heroïne en xtc. “Een flinke knal en schade moeten indruk maken. Zo wordt iemand tot een betaling gedwongen of er wordt een ruzie mee beslecht.” Daarin spelen jongeren soms ook een rol, zegt Salome. “Zij kunnen worden ingezet om dit soort aanslagen te plegen”, zegt Salome. “Daar krijgen ze geld voor of ze kunnen ermee in status hogerop komen.”

Ook incident door drillrap
De teamleden worden nu geworven. Zij worden niet aangesteld om een aanpak tegen de aanslagen op woningen te ontwikkelen. Eén aanpak tegen het probleem is niet mogelijk, zegt Salome. Daarom is het doel om verbanden te leggen waardoor het aantal explosies op huizen afneemt. Mogelijk speelt drillrap ook een rol bij de aanslagen. Zo gooide een 13-jarige jongen begin februari een zelfgemaakt explosief naar binnen bij een rivaal van vergelijkbare leeftijd, liet de Flevolandse politiecommissaris Ben Nassir Bouayad weten.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Supermarkt Plus Duin heeft nu een speciale parkeerplaats voor honden

De Plus in de Duinhal in Almere Poort heeft nu een parkeerplaats voor honden. De huisdieren kunnen daar wachten terwijl hun baasjes boodschappen halen bij de supermarkt. ”Het initiatief voor de hondenparkeerplaats is vanuit een klant gekomen die opzoek was naar een plek om de honden vast te binden tijdens het halen van de boodschappen”, vertelt eigenaar van Plus Duin, Ed Slooten. ”De honden werden wel eens aan reclameborden van […]

today24 april 2023 36


0%