peter-bottema-hero easyfm

Peter Bottema

Achtergrond


Peter Bottema is een muzikale technicus en daardoor ook een waardige opvolger van in VARA & radio omroep kringen bekende Piet Bottema. Zijn opa en zijn naamgever. Reeds op 15 jarige leeftijd deed Peter het geluid bij zijn 1e bandje, waardoor een lange carrière in de muziek elektronica volgde.

Velen kennen Peter als bedrijfsleider van de destijds zeer bekende muziekwinkel Nederland Muziek. In Almere echter ook als mede bestuurslid van de stichting “Jazz Below the Sea “. Verantwoordelijk voor vele jaren live Jazz Festivals in Almere, voornamelijk op de Grote Markt in Almere. Met veel plezier nog jaren gewerkt bij het Almeerse bedrijf TSRAV.

Door al deze muzikale invloeden is het dan ook niet verantwoordelijk dat Peter ook zelf maar eens moest gaan musiceren. Drummen is nu een grote passie, in de Almeerse band Ally’s Re5al, en de band Linda & Friends uit Zeewolde. Diezelfde muzikale invloeden hebben geleid tot presentator bij EasyFM Almere.

Opa Piet Bottema in 1956 bij de NRU voor de VARA

1956 From left: technician Piet Bottema, Ton de Leeuw and Arie Brandon during production of Job in one of the studios, 1956. NRU’s ( NRU = Nederlandse Radio Unie voorloper van de NOS)

Peter ( Piet) Bottema als drummer

 

Rate it
0%