Nieuws

School in Almere Poort vreest voor drugsdealers bij komst verslaafdenopvang

today22 februari 2023 180

Achtergrond
share close

VMBO en MBO-school Aeres in Almere Poort is bezorgd over de mogelijke komst van een verslaafdenopvang in de buurt. Gevreesd wordt dat dealers zich in de omgeving van het woonproject gaan ophouden. Dat brengt grote risico’s voor leerlingen met zich mee zegt Aeres.

Tegen het woonproject Domus van het Leger des Heils is ook veel verzet van omwonenden. In een brief aan de gemeenteraad uit het schoolbestuur nu verschillende zorgen.

School ziet locatie niet zitten
Aeres zegt dat tijdens een recente informatieavond van de gemeente de indruk is gewekt dat de school achter de locatiekeuze voor Domus staat. Dat is niet het geval. Het schoolbestuur zegt in februari 2022 te zijn geïnformeerd over de plannen. “Waarbij duidelijk bleek dat er sprake zou zijn van een voldongen feit.”

Aeres wijst er verder op dat uit recent vrijgegeven informatie blijkt dat één van de criteria voor een geschikte locatie is dat deze “bij voorkeur niet in de nabijheid van (basis)scholen of kinderopvang” ligt. Dat is dus wel het geval.

Ook de nieuwe locatie van basisschool De Kleine Wereld is in de buurt van de opvang. Een woordvoerder van de school geeft aan dat zij nog met het bestuur in gesprek zijn over welk standpunt zij gaan innemen in deze kwestie.

Harddrugs en dealers onvermijdelijk
“Ook is gebleken dat de komst van dealers van harddrugs rondom de woonvoorziening en dus ook rondom onze school onvermijdelijk is”, zo schrijft Aeres.

Om de plannen voor de verslaafdenopvang mogelijk te maken is er nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Aeres gaat tijdens die procedure nu bezwaar maken. “Het is immers bekend dat de drugshandel steeds meedogenlozer, professioneler en onbeheersbaarder wordt.”

 

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Almeerse botter ondergaat maandenlange restauratie

De oudste Almeerse botter, de AM1, ligt op het ogenblik niet in Almere Haven. Het ligt honderd kilometer verderop in het Friese Workum op de wal. Een groep van twintig vrijwilligers werkt al maanden aan een opknapbeurt van het schip. Volgens vrijwilliger Hans van Schoot was een deel van het hout rot en aan vervanging toe. “Met een houten schip ontkom je niet aan onderhoud. Elk jaar moet het schip in […]

today22 februari 2023 36


0%