Nieuws

Rechtszaak om ‘verpest’ uitzicht door distributiecentrum Hunkemöller

today2 februari 2023 38

Achtergrond
share close

Twee inwoners van Huizen hebben een rechtszaak aangespannen tegen de komst van een distributiecentrum van kledingwinkel Hunkemöller in Almere. De klagers vinden dat hun uitzicht wordt verpest door het pand. Dinsdag diende daarover een zaak bij de rechtbank in Utrecht.

De klagers wonen aan het water aan de overkant van Almere. Hun uitzicht op het polderlandschap verandert door de nieuwbouw. De gemeente Almere wil de klagers niet aan het woord laten, omdat zij te ver weg wonen. De rechtbank moet daarom eerst oordelen of de twee inwoners van Huizen wel belanghebbend zijn. De beslissing is op 16 maart.

Hunkemöller is het met de gemeente Almere eens en vindt dat de klagers misbruik maken van het procesrecht. De klagers zouden zich beroepen op rechtsregels die niet voor hen bedoeld zijn. Een vertegenwoordiger van het kledingbedrijf laat weten dat met de klagers graag in gesprek wordt gegaan. Ook wil het bedrijf een groenstrook in Almere betalen en daar overleg over voeren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Dit is hoe de moskee in Oosterwold eruit komt te zien

Een L-vormig gebouw met veel ramen, een gouden koepel en een metershoge zuil die boven het gebouw uitsteekt. Zo komt de moskee in Oosterwold eruit te zien. De 2400 vierkante meter grote moskee wordt de zevende in Almere. De start van de bouw duurt nog zeker een half jaar. De hoofdkabels liggen namelijk nog niet in de grond. De moskee komt te staan langs de Ibisweg in de buurt van de Lidl supermarkt. Initiatiefnemer en voorzitter Sheriel Nabie heeft foto’s van de […]

today2 februari 2023 33


0%