Nieuws

Plunderaars deelkasten Haven gevonden

today5 april 2023 25

Achtergrond
share close

Een man en een vrouw uit Almere Haven die meerdere deelkasten in Almere zouden hebben geplunderd, zijn gevonden via een bericht op Facebook. Eigenaren Carin en George Engel van een kast in de Almeerse Faunabuurt plaatsten een onherkenbare foto van het duo met een oproep om de spullen terug te brengen. De wijkagent gaat volgens hen nu met het tweetal in gesprek.

Via een kennis is Engel te weten gekomen om wie het gaat. Het duo uit Haven trok sinds februari iedere zondagnacht langs deelkasten in Almere. Zo ook langs die van Carin en George Engel. Zij plaatsten een bericht op Facebook dat bij familie van het rovende duo terechtkwam. Familieleden zouden het tweetal gelijk hebben bezocht en troffen de meegenomen spullen van de nacht ervoor aan.

Engel heeft de meeste spullen inmiddels teruggekregen via de familie. ”Wij zijn heel blij”, zegt ze. “We weten dat de wijkagent er nu op let en hopen dat het stopt. Als we dit soort dingen laten gaan is gewoon alles weg, je moet mensen blijven aanspreken. Dit moest gewoon stoppen, nu kunnen we het goede werk doorzetten.”

Facebookbericht leidde ook tot vervelende reacties
Eerder vertelde de politie al aan Omroep Flevoland dat ze weinig kunnen doen tegen het leegroven. Aangezien het meenemen van de spullen niet strafbaar is, kan de politie alleen in gesprek gaan. ”We kunnen met de persoon praten om te kijken wat er speelt en wat dit soort gedrag veroorzaakt, met als doel dat het stopt. Dat is ook het enige wat wij kunnen doen,” meldt de politie. Het echtpaar Engel had camera’s opgehangen, maar deze beelden mogen niet herkenbaar gedeeld worden vanwege privacy.

Na haar oproep op Facebook zou Engel ook vervelende reacties hebben gekregen. ”We kregen veel boze berichten, want door ons zou niemand meer willen doneren.” Toch staat Engel nog steeds achter haar bericht: ”Jammer, maar wij gaan voor eerlijkheid. We helpen zeventig tot honderd mensen per dag met de kast, en dat gaat allemaal wel goed.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Inbrekers brillenwinkel Buiten op heterdaad betrapt

De politie heeft woensdagmorgen in alle vroegte twee inbrekers betrapt bij een brillenwinkel aan het Globeplein in Almere Buiten. Een omwonende hoorde kort na vijf uur geluiden en belde het alarmnummer. Cameratoezicht zag dat er inderdaad werd ingebroken bij de Specsavers. Toen de politie arriveerde, probeerde een verdachte die op de uitkijk stond te vluchten. Hij kon in de omgeving worden aangehouden. De tweede inbreker, die in de winkel stond, […]

today5 april 2023 41


0%