Nieuws

OM gaat Ali B vervolgen voor drie zedendelicten

today15 maart 2023 50

Achtergrond
share close

Het Openbaar Ministerie gaat Ali B vervolgen voor drie zedendelicten. De 41-jarige Almeerder zou de delicten in 2014 en 2018 hebben gepleegd. Dat zou zijn gebeurd in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Een van de zaken hangt volgens het OM samen met de zedenzaak rond het tv-programma The Voice Of Holland. In dit programma was Ali B actief als jurylid en coach.

De aangifte van een vierde vrouw tegen Ali B zal worden geseponeerd. Deze aangifte was volgens het OM ook gerelateerd aan The Voice Of Holland, maar uit onderzoek is niet gebleken dat er sprake is geweest van een strafbaar feit.

Ook bandleider Jeroen Rietbergen zal worden vervolgd. De 51-jarige Huizenaar wordt verdacht van een zedenfeit dat in februari 2018 zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s waar The Voice of Holland werd opgenomen. Een onderzoek tegen jurylid en coach Marco Borsato zal bij gebrek aan bewijs worden geseponeerd.

Eerder maakte het OM al bekend een vierde TVOH-gerelateerd onderzoek te seponeren. Hiermee zijn volgens het OM in alle vier de zaken rondom het televisieprogramma The Voice of Holland vervolgingsbeslissingen genomen.

De zedenzaak rond The Voice kwam aan het rollen na een uitzending van het onlineprogramma BOOS. In januari deden in BOOS meerdere vrouwen bij presentator Tim Hofman hun verhaal over vermeend wangedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Het RTL 4-programma werd per direct van de buis gehaald en producent ITV stelde een onafhankelijk onderzoek in.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Huizenmarkt in Almere nog steeds het meest verhit

Almere is opnieuw de meest ‘verhitte’ gemeente in de regio’s Noord-Oost en Midden-Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe zogenoemde Hittekaart van bouwfonds BPD. Op de landelijke lijst is Almere drie plaatsen gestegen, naar plek zes. Lelystad staat voor het eerst bij de ‘heetste’ 40 gemeenten, op plek 30. Het jaarlijkse hitterapport van BPD is gebaseerd op de prijzen, het aantal woningverkopen en de verwachtingen over het aantal huishoudens in een regio. Hoe […]

today15 maart 2023 182


0%