Nieuws

Nog twee opties over als locatie voor nieuw buitenzwembad

today31 maart 2023 91

Achtergrond
share close

Er zijn nog twee locaties in beeld voor een nieuw buitenzwembad in Almere. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Het gaat om de hockeyvelden bij Zwembad Stad en het Schakelgebied bij busstation ’t Oor. Dat betekent dat de locatie bij het Kasteel is afgevallen.

Al jaren zoekt de gemeente naar een nieuwe locatie voor een openluchtzwembad. In eerste instantie had de gemeente zes mogelijke locaties op het oog. Daar werden drie locaties bij het Kasteel in Almere Stad aan toegevoegd. Na een verkenning bleven eind 2021 drie locaties over.

De gemeente wil nu verder onderzoek doen naar de twee overgebleven plekken. Zwembad Stad is de meest centrale locatie. Daar is al een binnenbad, wat gezien wordt als een financieel voordeel. Daarentegen is het een locatie waar geen doorgroei mogelijk is.

Vervolgonderzoek

Het Schakelgebied langs de A6 bij Almere Stedenwijk heeft juist wel ruimte door doorgroei. Daarnaast kan een buitenzwembad op die plek bijdragen aan de aantrekkingskracht van Almere in de regio, denkt de gemeente.

Almere noemt geen specifieke reden waarom locatie Kasteel afvalt als mogelijke locatie. De gemeente laat weten dat bij alle afgevallen locaties sprake is van bijvoorbeeld te weinig ruimte of omdat de locatie te slecht bereikbaar zou zijn met het openbaar vervoer. De volgende stap van de gemeente is om een vervolgonderzoek te doen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Complete horecacontainer verdwenen, familie zit met handen in het haar

De familie Tan uit Almere zit met de handen in het haar. De horecacontainer waarmee de familie op de Floriade Indonesische maaltijden verkocht, is verdwenen. Het was de bedoeling om de container nu weer te verkopen, zodat de investering gedeeltelijk terugverdiend kon worden. Met de laatste geldbuffer had de familie een zeecontainer gekocht en omgebouwd tot een kleine tropische winkel, waar een maaltijd of Bubble Tea gekocht kon worden. De […]

today30 maart 2023 68


0%