Nieuws

Nieuwe informatieavond over komst Domus in Poort gepland

today20 januari 2023 86

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft een nieuwe informatiebijeenkomst over de komst van verslaafdenopvang Domus in Almere Poort gepland. De bijeenkomst in het Topsportcentrum was in november vanwege veiligheidsredenen afgelast, maar nu staat een nieuwe avond gepland op 31 januari.

De Domus woonvoorziening die nu in het centrum staat, wordt verplaatst naar de wijk Europakwartier Oost 2 in Almere Poort. In februari 2022 heeft de gemeenteraad ingestemd met deze plek.

In november zouden drie avonden worden georganiseerd waar omwonenden geïnformeerd zouden worden over de komst van Domus naar Almere Poort. Almeerders die de opvang niet in hun wijk willen, waren daar boos over. Ze wilden liever allemaal tegelijk naar één bijeenkomst komen. Dat kon volgens burgemeester Ank Bijleveld niet, omdat de locatie in het Topsportcentrum daarvoor niet geschikt was.

Nu staat er een nieuwe avond in het centrum op de agenda. Inwoners moeten zich aanmelden en bij aankomst een QR-code laten zien. Tijdens de avond wordt onder meer gesproken over de afwegingen om de opvang naar het Europakwartier Oost te verplaatsen, over de woonvoorziening en de bewoners, hoe overlast kan worden voorkomen en hoe de vergunningsprocedure verder loopt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Verwaarloosde fokhond gedumpt en opgevangen in asiel

De hond die vorige week in Almere Poort werd gevonden is waarschijnlijk gebruikt als fokhond. Dat zijn honden die gebruikt worden om zoveel mogelijk puppy’s te krijgen om daarmee als fokker geld te verdienen. Vaak worden deze honden slecht verzorgd. Het bulldog teefje zit inmiddels in het dierenasiel. De politie doet nog onderzoek naar de hond. Uitgelubberde tepels, erg mager en hier en daar wat kale plekken. Volgens dierenverzorger Susan […]

today19 januari 2023 25


0%