Nieuws

Nieuwe fietsbruggen aan Spoorbaanpad eind dit jaar klaar

today31 januari 2023 14

Achtergrond
share close

De nieuwe fietsbruggen aan het Spoorbaanpad tussen Almere Stad en Buiten moeten eind dit jaar klaar zijn. Dat schrijft de gemeente Almere in een brief. De gemeente heeft een bedrijf gevonden dat de nieuwe bruggen aan gaat leggen. De bruggen zijn op dit moment nog afgesloten om ze tijdelijk te repareren.

Wethouder Julius Lindenbergh is blij dat er nu meer duidelijkheid is. “Deze bruggen vormen immers een belangrijk onderdeel van de drukste fietsroute van Almere via het Spoorbaanpad.”

Voor de bouw van de nieuwe bruggen vroeg het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad om met spoed 2,8 miljoen euro extra beschikbaar te stellen. De nieuwe bruggen worden breder en het tussenliggende fietspad wordt opgeknapt. Het transport voor de werkzaamheden gaat het merendeel van de tijd over het water, wat de overlast en hinder voor verkeer moet beperken.

Over de Hoge en Lage Vaart liggen nu al fietsbruggen die een route vormen tussen Stad en Buiten. Die overgangen werden begin december per direct afgesloten, omdat ze na inspectie niet veilig bleken te zijn. Eind december werd besloten om de bruggen te repareren zodat ze tijdelijk weer gebruikt kunnen worden totdat de nieuwe verbindingen klaar zijn. Voor die tijdelijke reparatie van de bruggen worden houten delen gebruikt. Die delen worden later weer op andere plekken gebruikt.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Bekijk hier de uitagenda voor dit weekend

Ook dit weekend heeft Paul Albers van VVV Almere weer de leukste uitjes op een rij gezet. Van boogschutten tot aan een nachtje doorhalen. 1. Boogschieten Wanneer: zaterdag 28 januari Waar: Outdoorpark SEC Entree: €12,50 Outdoorpark SEC organiseert zaterdag een workshop boogschieten. Op de boogschietbaan krijg je uitleg over je houding, richting, aanspannen en loslaten. Gaat het regenen? Dan wordt de workshop verplaatst naar de overdekte schietbaan. 2. Housewarming bij M . Wanneer: t/m […]

today30 januari 2023 9


0%