Nieuws

“Motorclub zorgt voor overlast en bedreigende situaties”

today23 maart 2023 160

Achtergrond
share close

Een motorclub op bedrijventerrein Poldervlak in Almere Buiten zorgt voor veel overlast en bedreigende situaties. Dat zegt Lex Ruyssenaars van Respect Almere. De politieke partij heeft schriftelijke vragen over de motorclub gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Ruyssenaars zegt klachten te hebben ontvangen van meerdere ondernemers die zeggen flink last te hebben van de motorclub aan de Splijtbakweg. Vooral in het weekeind zouden clubleden in grote getalen aanwezig zijn. Er wordt volgens Ruyssenaars dan veel te hard gereden over het bedrijventerrein en dat zou voor onveilige situaties zorgen. Wanneer een ondernemer daarover klaagt “dan komen ze met 30 man even langs om verhaal te halen”, zegt Ruyssenaars. De overlast wordt bevestigd door voorzitter Nico Rozen van werkgroep Veilig Ondernemen Poldervlak. Die werkgroep wordt gevormd door ondernemers, de politie en de gemeente.

De fractie van Respect Almere zegt het college van burgemeester en wethouders eerder te hebben gevraagd om in te grijpen, maar dat is niet gebeurd. Volgens Ruyssenaars wordt de motorbende als hobbyclub aangemerkt door de gemeente. Dat zou betekenen dat de club geen gevaar vormt voor de openbare orde en veiligheid. Maar de politicus ziet de zaak anders: “Respect Almere vraagt het college met klem om de motorclub niet meer als hobbyclub aan te merken, maar als wat ze zijn; een bedreiging voor de veiligheid in de buurt, en als zodoende ook te handhaven.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Aparte Floriadetegel lijkt er toch niet te komen op de Walk of Fame

Er lijkt toch geen aparte Floriadetegel op de Almeerse Walk of Fame te komen. De gemeente Almere stelt de jury van de Walk of Fame voor om vast te houden aan de standaardprocedure. Daarbij dragen inwoners van Almere genomineerden aan voor een tegel. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B en W op vragen van de Almeerse PVV. In januari werd besloten dat er een speciale extra tegel voor de […]

today22 maart 2023 72


0%