Nieuws

Mogelijk staking bij stadsreiniging en handhaving voor betere CAO

today13 januari 2023 52

Achtergrond
share close

Een deel van de ambtenaren in Almere legt eind deze maand het werk neer om zo een betere cao af te dwingen. Dat meldt vakbond FNV. Een ultimatum dat de bond voorgelegd had aan de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten is woensdag verlopen. Daarom wordt er onder meer bij de stadsreiniging gestaakt.

Het ultimatum liep woensdag om 10.00 uur af, en daar is volgens Gijsbert Boggia van FNV niet op gereageerd. “Er kwam geen nieuw bod, helemaal niks”, zegt hij. “Daar zijn mensen heel erg boos om.” Volgens Boggia is de stakingsbereidheid in Almere erg hoog. Hoe lang de staking gaat duren is nog niet helemaal bekend, maar er wordt gedacht aan meerdere dagen. Maandag hakt de FNV daar een knoop over door.

De staking in Almere is onderdeel van een landelijke actie. Het zwaartepunt van de staking ligt in eerste instantie op reinigingsdiensten en handhaving, laat FNV-bestuurder Marieke Manschot weten. Het gevolg van de staking is dat er mogelijk geen vuilnisbakken worden geleegd en er mogelijk ook geen veegauto’s rijden, zegt FNV-bestuurder Marieke Manschot. Ook kan het zijn dat wordt besloten dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) niet langer parkeerboetes uitdelen, aldus Manschot. Hoe de acties er daadwerkelijk uit gaan zien, is nog niet bekend.

Landelijke demomstratie in Utrecht
In eerste instantie wordt er gestaakt en wordt het werk tijdelijk neergelegd. Daarnaast is er een landelijke demonstratie op 15 februari in Utrecht. “Die demonstratie is deels fysiek, maar er zal ook een mogelijkheid zijn waardoor mensen op afstand de demonstratie kunnen bijwonen. Die vorm van demonstreren hebben we al eerder toegepast, tijdens de coronacrisis. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen betrekken”, legt Manschot uit.

Of er in andere Flevolandse gemeenten gestaakt wordt, is nog niet bekend.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Almeerders praten met raadsleden over onderzoek Floriade

Waar moet het onderzoek naar de Floriade zich op richten? Die vraag stond dinsdagavond centraal tijdens een debatavond in Casa Casla in Almere Stad. Tientallen inwoners van Almere gingen daar in gesprek met raadsleden. Want dat de gemeenteraad van Almere een onderzoek wil is duidelijk, maar hoe dat eruit moet komen te zien nog niet. Waar zijn alle mooie plannen gebleven? Welke kennis is er opgedaan? Wat was de rol […]

today13 januari 2023 57


0%