Nieuws

Mogelijk betaald parkeren Almere Haven

today27 januari 2023 29

Achtergrond
share close

In de toekomst moeten mensen die naar het centrum van Almere Haven komen misschien betaald parkeren. Dat staat in een enquête van HavenHart 2.0, een verbond dat samenwerkt met twaalf partners waaronder de gemeente.

In de enquête staat dat er steeds meer bezoekers komen naar Haven en dat er daardoor een tekort is aan parkeerplaatsen. “Als iedereen overal gratis mag parkeren en we al deze mensen een parkeerplaats willen bieden, moeten we groen in het centrum opofferen”, staat er in de vragenlijst. ” Betaald parkeren maakt mogelijk dat parkeren in het centrum beter kan worden ingericht. Bijvoorbeeld met een parkeergarage onder de grond. Daardoor blijft meer ruimte voor groen over en het centrum net zo bereikbaar. Sta je daarvoor open?” Is een van de vragen.

De enquête gaat over de bereikbaarheid van het stadsdeel en is bedoeld voor bezoekers van buiten Almere Haven. Naast vragen over parkeren worden er ook vragen gesteld over de afsluiting van autoverkeer van de Havenkom en het stallen van fietsen.

De antwoorden van de vragenlijst worden uiteindelijk meegenomen in een nieuw bereikbaarheidsplan van de gemeente. De raad beslist eind 2023 of begin 2024 of er straks daadwerkelijk betaald moet worden om te kunnen parkeren in het centrum van Almere Haven. De gemeente laat in een reactie weten dat er geen sprake is van betaald parkeren in de toekomst en dat de vragen zijn gesteld om bevestigd te krijgen dat bezoekers aan Haven geen betaald parkeren willen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Ambassadeur mengt zich in Floriade-conflict: ‘Italiaanse overheid is geen wanbetaler’

Het conflict dat speelt rond het Italiaanse Floriade-paviljoen is een zaak tussen twee commerciële bedrijven. Dat zegt de ambassadeur van het land, Giorgio Novello. Hij wil benadrukken dat de Italiaanse overheid geen wanbetaler is. “De Italiaanse regering betaalt haar rekeningen netjes op tijd”, stelt Novello. Hij is erg te spreken over de deelname aan de Floriade en geeft aan dat de Italiaanse overheid geen partij is bij de ruzie die […]

today26 januari 2023 25


0%