Nieuws

Militair trainingscentrum wil nieuwe locatie in PI Almere

today2 december 2022 8

Achtergrond
share close

De leegstaande gevangenis in Almere Buiten moet worden gebruikt als trainingscentrum voor onder meer eenheden van Defensie, Politie, Douane en de Belastingdienst. Dat wil het Tactical Training Center (TTC), dat trainingen biedt aan deze instanties. Het centrum vraagt de Almeerse gemeenteraad daarom in gesprek te gaan over zijn plannen.

Door een tekort aan trainingsfaciliteiten in Nederland en Europa, moeten trainingen nu vaak in het buitenland worden gehouden. Dat zorgt voor hoge jaarlijkse uitgaven die kunnen worden vermeden, omdat de PI Almere Buiten volgens het TTC geschikt voor de opleidingen. Daarom heeft de trainingsorganisatie een plan bij de gemeente Almere ingediend, waarin uitgelegd wordt wat er onder meer volgens het centrum mogelijk is. De toenemende vraag naar capaciteit komt volgens TTC door de afkeuring van bestaande trainingslocaties en stagnering van de bouw voor nieuwe locaties.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Winkelcentrum Duinhal omgetoverd tot WK-plein

Voetbalsupporters in Almere Poort verzamelden zich dinsdagavond in de Duinhal om samen naar de wedstrijd Nederland – Qatar te kijken. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal is het winkelcentrum omgebouwd tot WK-zaal, en de supporters weten het goed te vinden. Ondernemers van de Duinhal hebben met elkaar geregeld dat er een tribune is neergezet en een groot scherm hangt. Ook staan er biertaps en is er pizza te krijgen. Tientallen omwonenden kwamen […]

today30 november 2022 6


0%