Nieuws

Komst appartementencomplex Vrijmark nog niet zeker

today2 december 2022 49

Achtergrond
share close

Het is nog niet zeker of projectontwikkelaar BUN een appartementencomplex mag bouwen aan de Vrijmark in Almere Haven. Of een meerderheid van de politieke partijen achter die plannen staat, bleef donderdagavond nog onduidelijk tijdens de Politieke Markt.

De projectontwikkelaar wil op de plek waar vroeger de supermarkt van Albert Heijn gevestigd was een wooncomplex bouwen met 34 appartementen, verdeeld over 5 bouwlagen. De omwonenden van de Vrijmark zijn het daar niet mee eens. Zij vrezen een aantasting van hun privacy omdat het geplande gebouw hoger wordt dan de naastgelegen woningen. Daarnaast maken de bewoners zich zorgen over een toename van de verkeersdruk en lawaai.

De gemeenteraad van Almere moet een besluit nemen over de bouwaanvraag omdat het bestemmingsplan voor die locatie niet voorziet in de functie bewoning. Het is aan de raad om wel of geen toestemming te geven voor het aanpassen van dat bestemmingsplan. Meerdere partijen in de raad hebben moeite met de frequentie en de kwaliteit van het overleg van de ontwikkelaar met de bewoners rondom de bouwlocatie. Volgens onder andere de PVV en D66 is dat overleg onvoldoende. En de ontwikkelaar zou ook weinig gehoor hebben gegeven aan de bezwaren uit de buurt, vinden ze.

de voormalige Albert Heijn aan de Vrijmark

De VVD is het daar niet mee eens. Volgens raadslid Jurgen Morgenstond heeft ontwikkelaar BUN voldoende goede wil getoond door meerdere bezwaren van de bewoners mee te nemen in een nieuw ontwerp. Het plan zou volgens Morgenstond een verrijking zijn voor de buurt. En de bouw van het complex zou het bewoners mogelijk maken om binnen de eigen wijk te verhuizen.
Chris Jansen van de PVV zegt dat de partij niet per definitie tegen de komst van het appartementencomplex is. Maar dan wil hij wel zien dat de ontwikkelaar meer bereidheid toont om met de omwonenden in overleg te gaan.

Uiteindelijk bleek er donderdagavond te weinig tijd te zijn voor het onderwerp, waardoor nog niet alle politieke partijen de mogelijkheid kregen om hun visie op de bouwplannen te geven. De verdere bespreking van het onderwerp staat gepland voor de eerstvolgende Politieke Markt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Winkelcentrum Duinhal omgetoverd tot WK-plein

Voetbalsupporters in Almere Poort verzamelden zich dinsdagavond in de Duinhal om samen naar de wedstrijd Nederland – Qatar te kijken. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal is het winkelcentrum omgebouwd tot WK-zaal, en de supporters weten het goed te vinden. Ondernemers van de Duinhal hebben met elkaar geregeld dat er een tribune is neergezet en een groot scherm hangt. Ook staan er biertaps en is er pizza te krijgen. Tientallen omwonenden kwamen […]

today30 november 2022 20


0%