Nieuws

Kleine ondernemers in Almere Haven krijgen geld om energie te besparen

today9 maart 2023 43

Achtergrond
share close

Vijftig kleine ondernemers in Almere Haven krijgen van de gemeente duizend euro om energie te besparen. De helft daarvan is om energiebesparende producten aan te schaffen en de andere helft is voor het krijgen van een jaar lang energieadvies. Ook wordt er een adviesrapport opgesteld met daarin mogelijkheden voor het besparen van energie.

De energiebesparende producten worden aangeschaft en geïnstalleerd door installateurs van Klimaatroute. Op deze manier weet de gemeente dat het geld goed besteed wordt, zegt adviseur energietransitie Sadhana Debi-Tewarie. “Dus we ontzorgen de ondernemer van administratieve lasten, maar ook echt van het zoeken naar een installateur of zelf tijd maken daarvoor.”

In eerste instantie is het geld alleen voor kleine ondernemers met een eigen gebouw in Almere Haven. In dat deel van de stad staan volgens de gemeente de oudste panden. Almere is al wel aan het kijken of het project kan worden uitgebreid naar andere stadsdelen.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Hein van der Loo geïnstalleerd als burgemeester van Almere

Hein van der Loo is woensdagavond door de Commissaris van de Koning geïnstalleerd als burgermeester. Dit gebeurde tijdens een formele en openbare raadsvergadering. Donderdag beleeft Van der Loo zijn eerste werkdag als burgemeester van Almere. De avond werd geopend met een klassiek vioolstuk van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. De raadzaal zat tijdens de installatie helemaal vol. Niet alleen met raadsleden, fractieassistenten en het voltallige college waren erbij. De gemeente […]

today9 maart 2023 146


0%