Nieuws

Kledingbank Utrecht waarschuwt voor oplichters in Muziekwijk

today12 april 2023 18

Achtergrond
share close

De kledingbank van Utrecht waarschuwt voor een nepfolder die onder haar naam is verspreid in de Almeerse Muziekwijk. Via de folder worden mensen opgeroepen om kleren te doneren aan de Stichting VGK, maar die stichting zegt de folder niet te hebben verstuurd. Het telefoonnummer dat op de folder staat, is ook niet van de stichting.

De folder vraagt mensen om zakken met oude kleren langs de weg te zetten. Die zouden dan worden opgehaald. Wat de oplichters met de oude kleding willen, is niet duidelijk. De Utrechtse kledingbank heeft wel een vermoeden: “Wij denken dat ze de merkkleding er tussenuit willen pikken.”

Stichting VGK zegt te weten wie er achter de actie zit en heeft aangifte gedaan. De valse folders zouden ook op andere plekken zijn verspreid, onder meer in Nieuwegein.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Deel 1: De pijnlijke onderschatting van de Floriade-risico’s

Achterblijvende bezoekersaantallen en sponsorinkomsten bij de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade: de gemeente Almere is er vanaf 2014 voor gewaarschuwd dat dit grote risico’s waren, die mogelijk tot financiële tekorten zouden leiden. Niet één keer, niet twee keer, maar wel vier keer is er gewaarschuwd. Maar de gemeente dacht steeds dat de financiële risico’s van de Floriade beperkt zouden zijn. Totdat in 2022, mede door de coronacrisis, zich alle risico’s voordeden. Het evenement […]

today12 april 2023 25


0%