Huidig liedje

Huidige show

Easy @ Work

09:00 13:00

Huidige show

Easy @ Work

09:00 13:00

Background

Frank van Roosendaal


Frank van Roosendaal shows

EASY Weekend

met Frank van Roosendaal

Frank van Roosendaal
– 16 jaar, Radio Eldorado in Arnhem, samen met mijn radio-maatje Max
– 18 jaar begonnen bij Starlight Radio in Arnhem, waar het een tegenhanger was van Radio Dixicana, de andere commerciële zender van Arnhem.
– Starlight radio verhuisde ivm het betere politieklimaat naar Nijmegen in 1984, waar het in 1985 fuseerde met Delta radio, een enorm populair radiostation voor Gelderland, vanuit Nijmegen. Ik draaide daar als radio DJ in de weekends, totdat in 1989 Delta stopte vanwege de vele invallen en de dreiging van de belastingdienst.
– In 1990 werd begonnen met Trend FM vanuit Huissen, van waaruit Arnhem en Nijmegen werden bediend. Later werd ik daar ook programmaleider samen met Dave Donkervoort.
– 1991 verhuisde in naar Den Haag, alwaar ik ook aan de slag ging voor Radio Centraal.
In 1995 ben in terugverhuisd naar Arnhem waar ik weer voor Trend FM aan de slag ging. In 1997 is deze zender ontwikkeld tot het razend populaire Hotradio.
– Aangezien ik ook een eigen bedrijf runde ging het radiomaken naar een wat lager pitje. Ondertussen werd Horadio Plus, een classic music station uit de grond gestampt waar ik de vaste voice-over van werd evenals muziek samensteller.
– Het radio maken verdween door de drukte van mijn eigen bedrijf wat naar de achtergrond maar ik bleef mijn stem wel gebruiken voor het inspreken van reclamespots en voiceover werk.
– In 2014 nog wel radio gemaakt voor radio 024 uit Nijmegen.
– Nu in 2020 trekt die studiostoel en mic toch weer zo, dat ik weer heerlijk programma mag maken voor 1 van de beste radiostations van Nederland; EasyFM. Elke zaterdag en zondagochtend ben ik daar te horen.