Nieuws

Huizenmarkt in Almere nog steeds het meest verhit

today15 maart 2023 171

Achtergrond
share close

Almere is opnieuw de meest ‘verhitte’ gemeente in de regio’s Noord-Oost en Midden-Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe zogenoemde Hittekaart van bouwfonds BPD. Op de landelijke lijst is Almere drie plaatsen gestegen, naar plek zes. Lelystad staat voor het eerst bij de ‘heetste’ 40 gemeenten, op plek 30.

Het jaarlijkse hitterapport van BPD is gebaseerd op de prijzen, het aantal woningverkopen en de verwachtingen over het aantal huishoudens in een regio. Hoe ‘heter’ een gemeente is, hoe moeilijker je er een woning kunt kopen.

De huizenprijzen werden eind vorig jaar wel lager, maar dat heeft volgens BPD geen effect gehad op de woningdruk. Over heel 2022 steeg de prijs van de gemiddelde woning met 11 procent tot bijna 429.000 euro. Bovendien werden er 15 procent minder huizen verkocht en groeide het woningtekort, aldus het bouwfonds.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Geen topklasseringen voor Almeerse amateurvoetballers

Waar de profs van Almere City FC de ene overwinning op de andere stapelen en de periodetitel voor het oprapen hebben, spelen de eerste teams van de Almeerse amateurverenigingen ASC Waterwijk, SC Buitenboys, FC Almere, Forza op dit moment geen rol van betekenis. Voor de twee hoogst spelende clubs, ASC Waterwijk en SC Buitenboys, is er dit seizoen vooralsnog geen topklassering weg gelegd in de tweede klasse. Met nog negen […]

today13 maart 2023 37


0%