Nieuws

Hoe moet Almere er over 30 jaar uitzien?

today19 april 2023 65

Achtergrond
share close

De gemeente Almere gaat tien avonden in gesprek met Almeerders over de ontwikkeling van de stad in de komende dertig jaar. De eerste debatavond staat dinsdag in het teken van ‘wonen’.

In 2021 is er al een plan gemaakt over de toekomst van de stad, maar door de coronapandemie kon de gemeente daarover toen niet in gesprek gaan met inwoners. Initiatiefnemer Marcel Stolk van de gemeente vindt het juist belangrijk om die aan het woord te laten: “We hopen op mooie input die we kunnen gebruiken bij het verder uitwerken van de visie.”

Tijdens de eerste avond vertelt de gemeente hoe zij wonen voor zich ziet in 2050. De bezoekers kunnen reageren op stellingen over het onderwerp. Er komen ook debatten over onder andere reizen met het OV, ondernemen en uitgaan.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente introduceert app om vluchtelingen te verwelkomen

De gemeente Almere heeft een app geïntroduceerd waarmee vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de stad. De app heet Welcome en wordt op 28 april officieel gelanceerd. Almere is de vijfde gemeente in Nederland die gebruik maakt van de app. Volgens de gemeente kunnen vluchtelingen via de app gemakkelijk in contact komen met andere Almeerders. Het is aan lokale organisaties en inwoners om activiteiten als taallessen, workshops […]

today18 april 2023 44


0%