Nieuws

Hein van der Loo wordt de nieuwe burgemeester van Almere

today18 januari 2023 77

Achtergrond
share close

Hein van der Loo is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Almere. Dat heeft waarnemend burgemeester Ank Bijleveld dinsdagavond bekendgemaakt na een besloten vergadering van de gemeenteraad. Als de ministerraad en Koning Willem-Alexander de voordracht goedkeuren wordt Van der Loo de zevende burgemeester van Almere (zonder waarnemers). Van der Loo is nu nog burgemeester van Zwijndrecht. Daarvoor was hij bankier.

De geheime vergadering begon om 19.15 uur waarin voorzitter Toon van Dijk van sollicitatiecommissie de gemeenteraadsleden heeft verteld waarom er voor Van der Loo gekozen is. Er hadden in totaal 22 sollicitanten gereageerd op de vacature.

De vacature kwam vrij nadat burgemeester Franc Weerwind een jaar geleden vertrok naar Den Haag om minister voor Rechtsbescherming te worden. Ank Bijleveld werd na het vertrek van Weerwind geïnstalleerd als waarnemend burgemeester.

Wat stond er in de profielschets?
Uit een enquête voor de profielschets bleek dat Almeerders behoefte hebben aan een “echte burgervader of -moeder” en dat de nieuwe bestuurder “informeel moet zijn en snel actie onderneemt.” Bovenal moet de nieuwe burgemeester “een enthousiaste aanvoerder zijn die graag de grenzen opzoekt.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Alles wat je moet weten over het nieuwe museum

Kunstmuseum M. moet het nieuwe icoon van Almere en Flevoland worden. Tenminste, als het aan kwartiermaker Denise de Boer ligt. De gemeenteraad van Almere moet nog een definitief besluit nemen over het museum, dat al sinds 2019 de nodige tongen losmaakt. Het ‘pilotmuseum’ M., dat vrijdag officieel de deuren opent op het voormalige Floriade-terrein, moet een voorproefje van het nieuwe museum zijn. Er wordt afgetrapt met de expositie ‘Housewarming’ waarin […]

today18 januari 2023 27


0%