Nieuws

Groep 6 De Regenboog hoopt op schoolreisje door inzamelen elektronisch afval

today4 april 2023 45

Achtergrond
share close

Kinderen van de groepen 6 van IKC de Regenboog in Almere Haven zetten zich nog tot het einde van deze week in voor de race tegen E-Waste. De E-Waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

De winnaar van de wedstrijd wint een schoolreisje en dus doen de kinderen erg hun best. Ivy en Néori uit klas 6b hebben zelfgemaakte posters van de klas verspreid bij onder andere de plaatselijke bakker, de slager, de bieb en de kringloopwinkel.

7 April

Ook hebben ze een bezoek gebracht aan het Repair café. Door mee te helpen met de reparaties konden ze daar met eigen ogen zien dat er weer nieuw leven geblazen werd in defecte items. De helft van de elektronische apparaten wordt momenteel niet gerecycled.

De kinderen hebben al winkelwagens vol met elektronische apparaten ingezameld op de school. Mensen die nog spullen hebben liggen, kunnen deze tot 7 april inleveren bij De Regenboog.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Gemeente: geen tekort aan afvalbakken Poort, mensen zetten zakken er naast terwijl er ruimte is

De afvaloverlast bij het nieuwbouwproject New Brooklyn in Almere Poort wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan vuilcontainers. Dat zegt de gemeente na vragen van Omroep Flevoland. Volgens een woordvoerder zijn er in de wijk genoeg ondergrondse vuilcontainers, maar zetten mensen er al zakken naast terwijl de containers nog niet vol zijn. Andere mensen denken daardoor mogelijk ook dat de containers vol zijn en zetten er nog meer zakken bij. Een wijkbewoner beklaagde zich maandag over de berg met afvalzakken naast de ondergrondse vuilcontainers. Ze stelde […]

today3 april 2023 84


0%