Nieuws

GoedeStede wil sociale huurwoningen bouwen bij Kasteel Almere

today16 januari 2023 31

Achtergrond
share close

Woningstichting GoedeStede sluit zich aan bij het woningenplan van het kasteel Almere. GoedeStede gaat zich richten op de sociale huurwoningen op het terrein. Maar de gemeente moet eerst akkoord gaan of er wel woningen mogen komen bij het kasteel. Dat staat in een brief gericht aan de raad.

In die brief staat dat de woningstichting zich al in september heeft gemeld bij de gemeente samen met de nieuwe kopers. Om hoeveel sociale huurwoningen het gaat niet bekend.

‘Koopje’

Op dit moment vinden er nog gesprekken plaats tussen de initiatiefnemers en de gemeente. Alleen de gemeenteraad kan bouwen goedkeuren rondom het kasteel. Dat ligt gevoelig omdat de grond in het verleden verkocht is voor 10 gulden per vierkante meter. Die prijs was zo laag omdat er veel groen en recreatie zou komen en geen woningbouw. Als die woningen nu wel gebouwd mogen worden is de grond destijds voor een ‘koopje’ verkocht door de gemeente Almere.

Woningen en recreatie

Gravin B.V. verkocht het terrein en het half afgebouwde kasteel onlangs aan BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, een onderdeel van de Rabobank, en Van Rhijn Projectontwikkeling. Deze initiatiefnemers zijn van plan om ongeveer 850 woningen te bouwen en recreatieve functies zoals horeca te realiseren. Als de gemeente akkoord gaat met de plannen voor een nieuwe wijk, kan de gebiedsontwikkelaar samen met partner Van Rhijn, aan de slag met de ontwikkeling van de woningen. Maar als de gemeente niet akkoord gaat is er een ontbindende voorwaarde in het koopcontract tussen Gravin B.V. en de initiatiefnemers en gaat alles niet door.

Onder goedkeuring van de gemeente kan er dus gebouwd worden. De koopovereenkomst loopt 23 november 2023 af. Voor deze datum hebben de initiatiefnemers akkoord nodig van de gemeente.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Wekelijks het Weerwater meten: ‘Hoop dat ik mensen inspireer’

Almeerder Guus Löhlefink haalt elke week een paar flesjes water uit het Weerwater in zijn woonplaats om de inhoud te onderzoeken. Hij kijkt onder meer naar de zuurgraad van het Weerwater. Zijn bevindingen publiceert hij op zijn website. “Door allerlei invloeden kan water zuurder worden of juist het tegenovergestelde. Water kan ook basisch zijn. Dat is een beetje zeepachtig. Voor mij is het opvallend dat het water in het meer […]

today16 januari 2023 23


0%