Nieuws

Gemeenteraad Almere praat weer over de ja-ja-sticker

today27 januari 2023 55

Achtergrond
share close

De gemeenteraad van Almere buigt zich donderdagavond weer over de invoering van de ja-ja-sticker in het reclamefoldersysteem. De bedoeling is dat reclamefolders dan alleen nog in de bus worden gedaan bij mensen die dat ook willen. Het systeem wordt in veel gemeenten al gebruikt.

In 2019 was er ook al een poging om in heel Almere de ja-ja-sticker te introduceren, maar het voorstel van GroenLinks kreeg toen geen meerderheid in de gemeenteraad. Daardoor wordt er nu reclame in alle brievenbussen gestopt, tenzij er een ‘nee-nee’ of ‘nee-ja’-sticker is opgeplakt.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren proberen het nu opnieuw, omdat er zo veel papier kan worden bespaard. Raadslid Shadi Nikshomar van GroenLinks heeft goede hoop dat het plan er nu wel doorheem komt, omdat er ondertussen een nieuwe gemeenteraad in Almere zit.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Mogelijk betaald parkeren Almere Haven

In de toekomst moeten mensen die naar het centrum van Almere Haven komen misschien betaald parkeren. Dat staat in een enquête van HavenHart 2.0, een verbond dat samenwerkt met twaalf partners waaronder de gemeente. In de enquête staat dat er steeds meer bezoekers komen naar Haven en dat er daardoor een tekort is aan parkeerplaatsen. “Als iedereen overal gratis mag parkeren en we al deze mensen een parkeerplaats willen bieden, […]

today27 januari 2023 12


0%