Nieuws

Gemeente trekt stekker uit Museum M.

today10 februari 2023 50

Achtergrond
share close

Kunstmuseum M. in Almere komt er voorlopig niet. Het college van B&W adviseert de gemeenteraad het project tot en met 2025 stil te leggen, omdat de economische omstandigheden veranderen en het tekort van de gemeente toeneemt.

Uit de financiën van het laatste kwartaal 2022 blijkt dat er minder ruimte is voor een langdurige ondersteuning van een kunstmuseum, zelfs als er drie overheden aan bijdragen. De inflatie en toekomstige maatschappelijke uitdagingen spelen ook een rol, zeggen burgemeester en wethouders.

Het tijdelijke kunstpaviljoen M. moet wél tot en met 2025 actief blijven, is het advies. De waarde hiervan blijkt volgens het college uit het aantal bezoekers: 70.000 tot nu toe. Zo’n 35.000 mensen hebben al aan activiteiten meegedaan, onder wie 5000 scholieren.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Onveilige fietsbruggen Spoorbaanpad afgesloten

De gemeente is gestart met het repareren van twee fietsbruggen aan het Spoorbaanpad in Almere Stad. Het gaat om de bruggen over de Hoge en Lage Vaart. Vanaf eind april zijn de fietsbruggen weer tijdelijk open. De fietsbruggen zijn op dit moment afgesloten omdat ze niet veilig zijn. De houten dekdelen van de bruggen zijn aangetast door houtrot. Daarnaast kan de gemeente niet zien of de draagbalken ook zijn aangetast. De bruggen worden daarom gerepareerd zodat ze nog gebruikt kunnen […]

today9 februari 2023 35


0%