Nieuws

Gemeente introduceert app om vluchtelingen te verwelkomen

today18 april 2023 44

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft een app geïntroduceerd waarmee vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de stad. De app heet Welcome en wordt op 28 april officieel gelanceerd. Almere is de vijfde gemeente in Nederland die gebruik maakt van de app.

Volgens de gemeente kunnen vluchtelingen via de app gemakkelijk in contact komen met andere Almeerders. Het is aan lokale organisaties en inwoners om activiteiten als taallessen, workshops en sport te organiseren. Deze activiteiten worden toegevoegd aan de app zodat vluchtelingen zich kunnen aanmelden.

Daarnaast is het via de Welcome app ook mogelijk voor vluchtelingen om zelf iets af te spreken met lotgenoten of inwoners uit Almere. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een lunchafspraak maken of vragen stellen. Gebruikers van de app kunnen kiezen uit negen verschillende talen.

Avanti
Avanti, een organisatie die streeft naar inclusiviteit in Almere, zorgt ervoor dat er de komende tien maanden geregeld evenementen in Welcome te vinden zijn. De eerste activiteit staat er al in. In de kunstlinie wordt op 28 april een feest gehouden om de lancering van de app in Almere te vieren.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Burgemeester blikt terug op eerste maand

Burgemeester Hein van der Loo blikt terug op zijn eerste maand als burgemeester van Almere. Dat doet hij met zijn eerste vlog op social media. De vlog van Van der Loo begint onder de kersenbloesems in de Regenboogbuurt in Almere Buiten. “Ik zei aan het begin, ik ga op ontdekkingsreis door de stad. En dit is mijn ontdekking” , vertelt Van der Loo. Zo is te zien dat de burgemeester […]

today18 april 2023 119


0%