Nieuws

Gemeente: ‘Het is niet eenvoudig om dakloze jongeren onderdak te bieden’

today16 april 2024 3

Achtergrond
share close

Het is niet eenvoudig om dakloze jongvolwassenen onderdak te bieden. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Almere naar aanleiding van het verhaal van de Almeerse Jacqueline, die begeleid wonen voor dakloze jongeren faciliteert, ook als zij de juiste indicatie niet hebben. “Het is complex, indicaties handelen we zo snel mogelijk af, maar dat lukt niet altijd.”

‘We doen ons best’

“We begrijpen heel goed dat als je geen eigen plek hebt dat de ambtelijke molens langzaam draaien”, zegt wethouder Froukje de Jonge. “We doen ons best zo snel mogelijk deze mensen een plek te geven, maar het kan door omstandigheden langer duren.” Dit komt bovenop de al bestaande woningschaarste.

Maar Jacqueline geeft aan dat de gewenste indicatie na zo’n traject ook niet altijd wordt toegekend. “Ze vallen tussen wal en schip. Dit zijn jongeren die wel problematiek hebben, maar niet ‘erg’ genoeg zijn.”

Landelijk probleem

De woordvoerder geeft aan dat het probleem landelijk speelt, met name rondom huisvesting van deze groep. Het aantal jongeren in Almere ligt volgens de gemeente hoger dan het landelijke gemiddelde. “Jongeren van 16 tot 27 hebben onze aandacht, maar dit vraagt om maatwerkoplossingen.”

“Minderjarige jongeren die dakloos zijn of dreigen te raken, kunnen altijd terecht bij Kwintes aan de Schoutstraat”, aldus De Jonge.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Inbraak bij juwelier aan het Stadhuisplein

Bij een juwelier aan het Stadhuisplein is in de nacht van 14 april ingebroken. Rond 04.00 uur ‘s nachts kreeg de politie een melding over de inbraak. Het zou gaan om drie mannen op een scooter. De mannen hebben voor de inbraak vermoedelijk de omliggende straten afgezet met kraaienpoten, een constructie met stekels die bedoeld is om banden lek te prikken. De drie mannen hebben met een breekijzer en een hamer […]

today16 april 2024 4


0%