Nieuws

Gemeente: geen tekort aan afvalbakken Poort, mensen zetten zakken er naast terwijl er ruimte is

today3 april 2023 84

Achtergrond
share close

De afvaloverlast bij het nieuwbouwproject New Brooklyn in Almere Poort wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan vuilcontainers. Dat zegt de gemeente na vragen van Omroep Flevoland.

Volgens een woordvoerder zijn er in de wijk genoeg ondergrondse vuilcontainers, maar zetten mensen er al zakken naast terwijl de containers nog niet vol zijn. Andere mensen denken daardoor mogelijk ook dat de containers vol zijn en zetten er nog meer zakken bij.

Een wijkbewoner beklaagde zich maandag over de berg met afvalzakken naast de ondergrondse vuilcontainers. Ze stelde dat daar ook vogels en grote ratten op af komen. De gemeente zegt het afvalprobleem te herkennen en niet wenselijk te vinden. Ambtenaren vinden naast zakken huisvuil ook verpakkingsmaterialen van nieuwe meubelen en afgedankte spullen bij de containers.

Mensen moeten afval wel correct scheiden
Volgens de gemeente staan er bij het project New Brooklyn op dit moment naar verhouding meer ondergrondse containers dan gemiddeld. Dit omdat alle containers er al staan, maar nog niet alle woningen gebouwd of bewoond zijn. Zo’n dertig procent van de capaciteit zou daardoor nog niet benut worden. Bij het beoordelen van het aantal containers gaat de gemeente er wel van uit dat mensen het afval op de juiste manier scheiden. Dus dat zij bijvoorbeeld grofvuil gratis laten ophalen of wegbrengen naar het afvalperron. Dit lijkt nu dus niet altijd te gebeuren.

Wethouder nam kijkje
Omdat er klachten waren, zijn wethouder Jesse Luijendijk en de afdelingsmanager donderdag zelf gaan kijken in Almere Poort. In een gesprek met wijkbewoners is afgesproken dat de gemeente de komende tijd gaat meten hoe vol de restafvalcontainers zijn.

Politiek stelt vragen
De PvdA en de VVD in Almere hebben vragen gesteld aan het stadsbestuur over de afvaloverlast. Ze wijzen erop dat de afvaloverlast in Poort al verschillende keren in de gemeenteraad is besproken. Burgemeester en wethouders kondigden in 2020 aan maatregelen te nemen. De partijen willen weten hoe het daarmee staat en vinden dat de problemen in nieuwe wijken zo snel mogelijk aangepakt moeten worden.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Vuurwapengevaarlijke Belg in Almere opgepakt

Een 55-jarige voortvluchtige Belg die nog een celstraf van acht jaar moet uitzitten is vrijdagmiddag aangehouden in Almere. De rechtbank in België veroordeelde hem bij verstek voor poging tot moord. Hij heeft in april 2020 zijn stiefdochter en partner met een hamer op het hoofd geslagen. De man bleek lange tijd spoorloos totdat de Belgische politie een vermoeden kreeg dat hij zich in Almere zou bevinden. De politie in Nederland werd gevraagd om de man op te sporen. De Belg […]

today3 april 2023 37


0%