Nieuws

Gemeente blundert bij aanbesteding, bouw woontorens Duin start nog niet

today29 maart 2023 109

Achtergrond
share close

De gemeente Almere heeft een gevoelige tik op de neus gekregen van de rechtbank. Almere wilde projectontwikkelaar VanWonen via de rechter dwingen om te starten met de bouw van drie woontorens in Almere Duin. Maar de gemeente heeft geblunderd bij de aanbesteding, zo oordeelt de rechter. Gebouwd wordt er dus voorlopig niet.

De gemeente heeft het project aan VanWonen gegund op basis van een voorwaardelijke inschrijving. Officieel kan dat niet. Almere had het aanbod eigenlijk moeten afwijzen, maar daarvoor is het volgens de rechtbank nu te laat. VanWonen heeft namelijk heel duidelijk aangegeven dat er eerst nog onderhandelingen nodig waren over vergunningen voor stikstof en over de prijs van de bouwgrond. Omdat die onderhandelingen niet zijn gevoerd, zit VanWonen nergens aan vast.

Om welk project gaat het?
Op het perceel in Kop Zuid in Almere Duin staan drie woontorens gepland met hoogtes van veertig tot tachtig meter. In totaal mogen er 280 woningen komen. Op de begane grond staan bedrijven gepland en in een kelder moet een grote parkeergarage worden gebouwd.

Hoe nu verder?
De start van de bouw stond gepland voor juli. De kans lijkt klein dat die datum nu nog gehaald wordt. Omdat VanWonen de aanbesteding voor de bouw heeft gewonnen, kan Almere niet zomaar met een andere ontwikkelaar verder gaan. Of de partijen alsnog om tafel gaan om over de vergunningen en de prijs van de grond te praten, is niet bekend. De gemeente kan ook nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter. In dat geval buigt de Raad van State zich over de zaak.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

‘Ondernemer misbruikt bedrijfsnamen en pleegt identiteitsfraude om op te lichten’

De Almeerse onderneming Elasto Firm BV pleegt identiteitsfraude en doet zich ten onrechte voor als de Hilversumse investeerder in de rubber- en kunststofindustrie Elastofirm. Met de identiteitsfraude worden andere bedrijven opgelicht. Dat stelt de advocaat van het Hilversumse bedrijf. Als het aan Elastofirm BV ligt, mag het Almeerse Elasto Firm BV die naam niet meer gebruiken. De kortgedingrechter in Lelystad buigt zich nu over de zaak, die dinsdag voorkwam. Vanwege […]

today29 maart 2023 44


0%