Waar de profs van Almere City FC de ene overwinning op de andere stapelen en de periodetitel voor het oprapen hebben, spelen de eerste teams van de Almeerse amateurverenigingen ASC Waterwijk, SC Buitenboys, FC Almere, Forza op dit moment geen rol van betekenis.

Voor de twee hoogst spelende clubs, ASC Waterwijk en SC Buitenboys, is er dit seizoen vooralsnog geen topklassering weg gelegd in de tweede klasse. Met nog negen wedstrijden te gaan staan zij respectievelijk op vijfde en achtste plek.

Opwaartse lijn

ASC Waterwijk heeft echter wel de opwaartse lijn te pakken. Vorige week werd de nummer twee BFC in Almere met 3-0 verslagen en zaterdag pakte het team van trainer Ben Vis de drie punten in Maarssen door met 0-1 te winnen van Benschop. Door deze overwinningen doet ASC Waterwijk mee in de strijd om de tweede periodetitel die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

SC Buitenboys staat in die periode met drie nederlagen op rij troosteloos onderaan en kijkt inmiddels angstvallig naar de onderste regionen van de ranglijst. Het team van trainer Mark Steur verloor twee keer op rij van laag geklasseerde teams en het gat met de degradatieplaatsen wordt steeds kleiner. Zaterdag gingen de voetballers uit Almere-Buiten met 2-1 onderuit tegen PCVC.

SC Buitenboys creëerde weinig of geen kansen. Ook PCVC lukte dit niet. In de eerste helft brak de degradatiekandidaat slechts één keer over links door, maar was toen wel succesvol. De lage en harde voorzet werd knap in de touwen geschoten.

In de tweede helft was SC Buitenboys iets actiever, maar echt gevaarlijk werd niet. Een kwartier voor tijd was PCVC uit één van de spaarzame aanvallen opnieuw succesvol en leek de wedstrijd te beslissen: 2-0. In de blessuretijd kwam SC Buitenboys echter nog dichterbij door de knap kopdoelpunt van Rowdy Moorman. In de slotminuten werd het nog even spannend, maar de gelijkmaker bleef uit.

Afgelast

In de derde klasse C kwam FC Almere niet in actie. Met nog tien wedstrijd te gaan bezet de ploeg uit Almere-Haven een zevende plaats. Zowel de eerste als laatste plek zijn ver buiten bereik en promotie of degradatie lijkt er dit seizoen dan ook niet te zitten.

Ook Forza Almere, dat uitkomt in de vierde klasse van het amateurvoetbal, kwam niet in actie vanwege het slechte weer. Op dit moment staat Forza op de voorlaatste plaats.

AS’80, vroeger een van de spraakmakende clubs in Almere en Sporting Flevoland, hebben er voor gekozen om geen eerste team te formeren dat deelneemt aan de voetbalcompetitie.