Nieuws

Geen huisarts beschikbaar voor bewoners Almere Hout

today13 januari 2023 52

Achtergrond
share close

In de Almeerse wijken Nobelhorst, Oosterwold en Vogelhorst was er al geen huisartsenpraktijk, maar nu is er voor de bewoners ook geen plek meer bij dokters in de omliggende wijken. Bij de praktijken van Zorggroep Almere en bij de zelfstandige huisartsen geldt een patiëntenstop. Het gaat om de wijken Tussen de Vaarten, Danswijk, Parkwijk en Filmwijk.

Zorggroep Almere raadt mensen aan om bij hun huidige dokter te blijven of om uit te wijken naar de vrijgevestigde praktijken. Dat zijn huisartsen die niet zijn verbonden aan een instelling en zelfstandig werken. Maar ook zij zitten in de omgeving van de drie wijken vol. “Het kan dus zijn dat mensen steeds verder moeten uitwijken naar verder gelegen praktijken”, zegt Zorggroep Almere. Maar de zorgaanbieder heeft geen overzicht waar er wel ruimte is in de stad. Daarnaast zijn de suggesties die worden aangegeven op de website van de Zorggroep niet meer actueel. “Mensen zouden dan zelf moeten kijken waar er wel plek is.”

Zorggroep Almere hoopt dat het probleem snel is opgelost en laat weten in gesprek te zijn met zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

easyfm almere

Nieuws

Oh My! Festival komt naar Almere

Het muziekfestival OH My! Komt naar Almere. Het festival dat zichzelf de grootste in HipHop, R&B en afrobeats noemt, zal op 15 juli op het Almeerderstrand plaatsvinden. Het festival werd vijf jaar lang in de Kuip in Rotterdam gehouden. Twee dagen lang stonden in het voetbalstadion binnen-en buitenlandse artiesten zoals Ronnie Flex en Rick Ross. In een Instagrambericht laat de organisatie weten dat het festival verhuist vanwege de feedback die […]

today13 januari 2023 64


0%