Nieuws

Frank Markus uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2022

today15 februari 2023 46

Achtergrond
share close

Frank Markus van de Aeres Hogeschool is uitgeroepen tot Almeerse conciërge van het jaar 2022. Dinsdagmiddag werd hij in het schoolgebouw verrast met bloemen, taart en natuurlijk een beker.

Van bandenplakken tot aan leerlingen helpen met liefdesverdriet. Markus wordt door de leerlingen zeer gewaardeerd. Ze noemen hun conciërge ‘behulpzaam’ en ‘sociaal.’ Volgens derdejaars Stijn is het een “geweldig, enthousiast en mooi persoon.” Ook laatstejaars Bas is erg blij met hem. “Elke dag als je binnenkomt maak je een leuk praatje en dat is dan de start van je schooldag, dat is altijd top.”

‘Ongemakkelijk’
De winnaar zelf was erg verrast en noemt hij zijn uitverkiezing ongemakkelijk. Voor hem is het hele team de winnaar. “We doen dit met z’n allen.”

Voordat hij conciërge werd, heeft Marcus jarenlang gewerkt als stukadoor. “Op een gegeven moment ben je versleten en moet je wat anders. Ik heb toen al heel lang geroepen ik wil conciërge worden.” Maar dat ging niet vanzelf, Markus werd bij de eerste sollicitatieronde nog afgewezen. Toen een vriend hem daarna aanraadde bij de school, kreeg hij de baan anderhalf jaar geleden alsnog.

Betrokken
De verkiezing werd dit jaar voor de tiende keer gehouden door D66. Volgens raadslid Spencer Alberg was het moeilijk om een winnaar te kiezen. “We hebben enorm veel nominaties binnengekregen. De een nog enthousiaster dan de ander. Maar van Frank kregen we echt een beeld wat voor conciërge het was. Hij is enorm betrokken, hij staat altijd klaar en is bereid om voor iedereen hard te lopen. Dat sprak tot onze verbeelding.”

Written by: arno

Rate it

Vorig bericht

Nieuws

Wethouder of burgemeester Almere gebruikte dienstauto voor privé-ritten

Een (oud-)wethouder in Almere of voormalig burgemeester Franc Weerwind heeft de dienstauto ten onrechte gebruikt voor voor privé-ritten. Om wie het precies gaat wil de gemeente nog niet zeggen, maar het misbruik staat in algemene termen omschreven in het Jaarverslag integriteit van het college van B en W. Naast het gebruik voor privédoeleinden is de auto met chauffeur ook ingezet voor ritten naar niet ambtsgebonden nevenfuncties. Dat is eveneens in strijd met […]

today15 februari 2023 202


0%